HEJSAN

Kallt smutsigt vatten!

Dagsprogrammet

Jag förvarnar redan nu på en gång. Detta blir lite kortare än vanligt för jag har varit på utflykt med Lille A och är SLUT!

Fast först var jag och jobbade förstås. Inte så mycket just nu för det är semestertider för alla utom mig. Så jag hade bara fyra kunder och sedan var det utflykten. Det blev bara två kunder för de andra två var troligtvis på en begravning i Ungern. Helt säker är jag inte för jag hittade inte deras avdelningschef.  Ademun som jobbar på samma firma kom för att prata på lunchen och sedan körde jag hem.

På balkongen har jag tre tomatplantor med vardera två tompater. Vi säger så i familjen. Och en gurka utan gurka. Tror inte att jag ska satsa på trädgårdsarbete….. dessutom hade jag en hälsoblomma, du vet en slags pelargon som luktar gott och inte får blommor. Den stod där på grund av ohyra. Jag har sprejat med gift två gånger men det kröp i alla fall. Så nu åkte den ut i bio-tunnan. En krukväxt stod på balkongen för torkning. Det visade sig jag hade vattnat alldeles för mycket. Växten fick jag för 32 år sedan när twillsen föddes av granntanterna. Den har stått ute i tio dagar och nu tänkte jag ta in den igen bara för att upptäcka att den simmade! Det har vrålregnat på den! Så nu klippte jag av några grenar och har satt i vatten och hoppas på rötter! Resten åkte i bio-tunnan som skulle ha tömts idag men icke sa Nicke.

Var var jag nu? Jovisst ja, utflykten.

Varje sommarlov gör vi en utflykt med vart och ett av barnbarnen. Vi är alltid så många att det är suveränt mysigt med bara ett barnbarn per utflykt. Lille A hade önskat sig nöjesparken i närheten av Stenbyn. Igår var det ca 35 grader och jag tänkte att det klarar jag inte av men det blev inte så varmt och dessutom lite moln. Kuligt nog visade det sig att det var fullt med farföräldrar med sjuttiotolv barnbarn innan vi kom fram. Det var KAOS av ungar som skrek, föräldrar som vrålade och över det hela låg en tjock dimma av pommes frites och hamburgare. Inträdet är dyrt men sedan kostar det inget. Opan är lite modigare än fega farmor så han fick åka vattenkana två gånger och bergochdalbana och något på en stor stång som åkte upp och snurrade! Jag klarade mig med en svan som skulle trampas fram i vatten och en runda i en jeep på räls. Det var intressant för jag var inte säker på att jag skulle komma in och definitivt inte ur. Maken, skrället, filmade när jag, graciöst som en flodhäst, tog mig ur.  Vi ska ha samtal lite senare.

Maken är uppe och byter till torra kläder efter en hel eftermiddag i blöta. Han har till och med ätit middag på restaurang i blöta kläder. Lille A önskade sig pizza så det blev det.

Nästa barnbarn är Finalina och hon vill gå på picknick. Rapport kommer. Fast innan dess vi hälsa på Pyret. Det dröjer lite innan vi kan göra utflykter med honom men det ska bli kul!

Var rädd om dig!