VAD GÖRA?

BLOMMOR

I blommornas värld

Sitter i kompisens trädgård och bara luktar på blommorna. Som barn i Thailand lärde jag mig att man får absolut inte lukta på andras blommor och det gör jag fortfarande inte men i denna trädgården blommar och doftar det överallt. Jag önskar att du kunde se hur vansinnigt vackert det är med blommor överallt. Jag ser rosor, liljor, solrosor, lavendel och en hel massa som jag inte vet vad de heter. Allt inbäddat i saftig grönska och konstverk.

Du kanske undrar vilken sorts gäst sitter i andras trädgårdar och skriver blogg. Jo, Finalina fyllde år för ett tag sedan och fick av Maken och mig en målarkurs. Kompisen är nämligen konstnär och gör nu en kurs bara för Finalina. Det lär dröja flera timmar innan det är klart. Så jag bloggar lite och så småningom ska jag jobba lite också.

Lediga veckan är tyvärr slut. Den enda trösten är att oavsett hur lång semestern är, så är den alltid för kort! Så nu är det bara att bita ihop och jobba sex veckor till. Surt sa Cissie för Maken har ledigt! Vecka in och vecka ut i nio långa sköna veckor!

Åter på kontoret och det var skönare på förmiddagen och jobbigast på eftermiddagen! Varför? Väldans enkelt, solen sken på andra sidan när jag började och brassade på utav bara … senare! Båda fönster öppna och en liten mini fläkt och hur många grader som helst. Jag ska ta med en termometer imorgon och ger sedan besked! Fast idag var jag kvar längre än vad jag blir imorgon. Oh well…..

Jag har snart läst ut alla böckerna i serien jag skrev om, så om du är intresserad, hör av dig. Bokhyllorna börjar sakta men säkert tömmas och det känns faktiskt skönt. Ibland stannar jag till och kommer ihåg tillfället när jag fick en speciell bok eller kanske framförallt personen som gav mig den. Oftast åker då boken ifråga tillbaks i bokhyllan och jag tar nästa i förhoppning att den är mindre ”sentimental”! Fast jag har en fråga till dig. Vad gör man med gamla biblar? Och psalmböcker och postillor och dylikt? Läste i tidningen idag att man kan nog inte sälja dem för ingen köper sådana böcker. Jag har en hel stapel efter diverse släktingar. Vill du ha en? Varsågod!

Givetvis glömde jag termometern hemma men den hade jag ändå inte behövt! Tack och lov har det blivit lite svalare och vi har fått en del regnskurar och det är skönt! Fast luftfuktigheten gör att håret står storm oavsett klämmor och band!

HJÄLP!!

Ja, ja jag vet! Jag är uppvuxen med de men har under åren vant mig av med tanken att ha dem i mitt hus. De betalar ingen hyra och gör inte ett förbaskades dugg i hushållet! Vad är det som jag gapar om? Ödlor! Så här är det. I närheten av Stenbyn ligger en firma som säljer sten, marmor och sådant. Givetvis importerar de från diverse länder, bland annat Kina. Och tydligen inte bara sten utan ödlor också. Hela byn har nu ödlor och de gillar värme och försöker komma in i det varma huset. Det vill inte jag! I Bangkok var det bra med ödlor i sovrummet för de åt upp eventuella myggor som fanns kvar efter DDT-sprutan som tjänstefolket gjorde på kvällen! Bara tanken att låta sina barn lägga sig i en dimma av DDT…..!! Tja, men det var då och tack och lov finns det inte längre men jag vill fortfarande inte ha ödlorna i mitt hus. Maken har lovat att täta alla eventuella ingångar och sedan får vi se.

Undrar om jag hade flyttat hit om jag hade haft en aning hur spännande det skulle bli?

Var rädd om dig!