TREDJE UTFLYKTEN

Häxans hål

Som du kanske minns utlovade jag rapport om den sista barnbarns utflykten.

Här kommer den. Det var i lördags och hos oss var det bara så otroligt varmt. Upphämtning av Finalina klockan 11:00. Solglasögonen var borta så det tog lite tid att bli klar men till slut var hon redo. Vi, Opa och mormor, hade tänkt oss att köra upp till Gaisberg och ha vår picknick där. Finalina tyckte att vi kunde väl åka till häxans hål. Hon bestämmer så det gjorde vi så klart. Vi hade aldrig varit där men Finalina med familj hade varit där flera gånger.

Om du behöver en lagom skogspromenad kan jag rekommendera denna. Du kör till stadsdelen Aigen, sedan till Aigen Slott, kör förbi slottet och där finns det parkeringsplats som, otroligt nog, inte kostar något! Och det i Salzburg! Vi plockade fram picknickkorgen och min ihopfällbara stol. Över ängen och in i skogen. Ljuvligt, underbart och makalöst! Det var minst femton grader mindre än utanför. Gissa om jag njöt! I mitt nästa liv ska jag födas på Island som tycks ha mellan 0 och 20 grader för jämnan.

Finalina visade vägen och pekade på hålet och sa att vi kan gå in där efter lunchen. En mamma satt på huk med sina två barn och byggde något i den lilla bäcken som rann stillsamt neråt. Vi gick vidare uppåt och där dök det upp en bänk som såg trevlig ut. Men Finalina sa att det finns en bättre bänk lite högre upp med ett litet bord av en stor platt sten. Vi knallade på och hittade bänken men där satt en pappa och kollade på mobilen medans hans barn plaskade i det lilla vattnet som rann där. Trots att vi skickade blickar och tankar om att han skulle gå hem, tolvslaget (lunch för de flesta österrikare) slog,  så satt han kvar till halv ett. Men då blev bordet vårt!

Fest! Jag hade tagit med en liten rutig duk som visade sig vara skitig men, vad göra? Vek den så att fläcken inte syntes och bullade upp. Plockade fram min stol. Varför hade jag en stol? Jo, som du vet är min rygg inte den allra bästa och sitta en längre tid utan ryggstöd är svårt och oftast får jag mera ont efteråt.

Vi hade wraps, chips, donuts, och nektariner. Om Finalina hade skickat sina önskemål hade vi även haft vattenmelon men det glömde hon.

Det kom en grupp med ungdomar i rask takt men när de såg oss stannade de till och önskade oss en god måltid! De såg lite avundsjuka ut! Skulle ha delat med mig men hade ju inte tillräckligt för hela gruppen.

Så småningom hade vi ätit upp och packade ihop. Gick neråt till häxans hål. Jag, fegisen, såg på en gång att jag ska nog passa på våra saker medans Opa gick med Finalina in i hålet. Det var en mycket smart tanke. De gick in, barfota i kallt vatten, och Finalina var otroligt duktig att hjälpa och guida Opa! Hon höll honom i handen när det blev trångt! Gullungen!

Vi gick till slut in i hettan igen och jag ville bara kolla på slottskyrkan snabbt. Det visade sig att den var låst men genom ett glas kunde vi se att kyrkan var mycket fin och inte särskilt stor.

Nu håller småfolket på att fundera vad de vill göra nästa år. Det blir spännande! Pyret funderar nog inte så mycket på det. Han värld är mat, sova, och titta på sig själv igen spegel. Vi tycker ju alla att han är fantastisk men det tycker han också. Om han kunde skulle han skratta till sin egen spegelbild! Fast det lär han sig nog inom kort!

Var rädd om dig!

Jag tar semester ett tag nu och återkommer i mitten av september