SWEA International

Tidigare aktiviteter

Här kan du se lite bilder från våra tidigare under året genomförda aktiviteter

Past activities

SWEA 40 år!

SWEA fyller 40 år!
Detta firades ordentligt i fredags med sång, musik och god mat. Ett 30-tal glada sweor sammlades hemma hos Eva Jurkowitsch för att fira denna speciella dag.

Vår egen jubileum-sång skriven Carina Kainz sjöngs av alla sånglärkor och gav en härlig SWEA-stämning!

 

 

Målerikurs

Bilder från första målerikursen som den 6 maj gick av stapeln.

Deltagarna fick en introduktion om färglära och teknik bl.a av porträtt, stilleben och fritt måleri av Pia Arnström. Anita Wenngren-Corsaro assisterade kursen och bjöd på prosecco, musik och fika.

Nästa kurs kommer att äga rum i början av oktober på kvällstid.

 

Påskfirande i Salzburg

Vi träffades hemma hos mig (Cissie), en liten men mycket trevlig grupp. Solen sken och det var verkligen vår i luften. Började med ett glas bubbel och fortsatte med svenskt kaffe och ö-rikiska påsk kakor. Den ena heter Osterlamm och är en slags sockerkaka i form av ett lamm med en helgonbild runt halsen. Den andra heter Osterpinze och är en sorts vetebröd.  En skål med svenskt godis ( lånade från barnens påskgodis 😱) hade givetvis sin plats på bordet. Flera snack och skratt senare var det dags att ge varandra en varm påsk-kram.

Glad påsk!

Nätverkslunch

En trevlig lunch på Soya! Sweorna träffades för att nätverka och samtidigt njuta av god japansk mat.

 

Frukostklubben

Det var ett glatt morgongäng som träffades på Salettl Pavillon för att umgås. Alltid lika trevligt.

Nätverkslunch!

Det var ett muntert SWEA-gäng som träffades på restaurant Gustl Bauer för att äta en god lunch och nätverka.

Stadt der Frauen

Det var ett stort gäng av starka kvinnor som såg utställningen i Unteres Belvedere “Stadt der Frauen“. Det var fritt inträde pga kvinnodagen, och de utställda bilderna var (för mig) nya och berikande. Tack, “Stadt der Frauen“ – SWEA ART, att ni organiserade detta. Det blir nog ett besök till, eftersom det var så många intryck, målningar och namn.

Utställning på MAK Wien

Det blev ett trevligt besök på MAK-museet!

Sillalunch hos Gunilla

Den traditionella sillalunchen hos Gunilla var som alltid en njutning med de många läckra rätterna. Vi hade en trevlig eftermiddag i vacker omgivning!

Om du vill se fler bilder från våra tidigare aktiviteter klicka här

SWEA Wiens Årsmöte 2019

SWEA Wien har nu hållit sitt årsmöte på restaurang Zum Leupold och beslutade att ändra namn till SWEA Austria. Årets ledmotiv var svenska kungligheter med frågesport, lotteribord och bokbord. Det blev en trevlig kväll!

Den nya styrelsen är nu klar och vi alla ser fram emot ett nytt år med många aktiviteter och projekt t.ex. Frauenlauf och Skrivarpriset.

Lite bilder från kvällen