SWEA International

Tidigare aktiviteter

Här kan du se lite bilder från våra tidigare under året genomförda aktiviteter

Ephrussi-utställning på Judiska Museet

En mycket intressant utställning på judiska Museet och efterföljande trevlig lunch

lockade många  Sweor från Wien, Graz och Linz!! att deltaga. Hedy Lamarr var också med på ett hörn…

Utställning Judiska MuseetLunch på Judiska Museetgod mat

Sillalunch hos Gunilla Schorr 26.02.2020

Ett glatt gäng samlades hemma hos Gunilla för att njuta av en härlig sillalunch med allt det goda som hör till! Sång,snaps och semlor!!!

Luciafirande

Årets luciafest firades på självaste luciadagen. Ett trettiotal Sweor samlades hemma hos vår programmakare Eva för att fira av hjärtans lust! Mat&dryck vankades det i överflöd, luciasånger, glädje och skratt likaså. Det var en väldigt trevlig kväll i Evas vackra hem, fint dekorerat med julens alla ljus och pynt! Tack alla för en mysig lucia-afton!

Svenska kyrkan i Wiens julmarknad

Den 8 december var SWEA Austria på Svenska kyrkans fantastiskt fina julmarknad på Sofiensäle, Wien.

Julmarknaden bjöd även på vacker Lucia.

 

Utflykt till Salzburg

Den 30 november tog fem SWEor från Wien tåget till Salzburg där vi tillbringade en trevlig dag med SWEor från staden. Vi promenerade runt på fina julmarknader, åt en god lunch och sist men inte minst köpte vi lördagsgodis hos Kristina på Swedish Candyshop. Tack alla för en trevlig dag!

Världsmöte i Dubai

SWEor från hela världen!

Fyra av våra sweor är just nu på världsmöte i Dubai.

En hälsningar från Salzburg!

En hälsning från våra sweor i Salzburg! Helena Nilsson, Karin Älmeby, Bibbi Holzer, Lena Haraldsson och Cissie Jerey hade en fin träff i onsdags på restaurang SHISO som har asiatisk mat.

City walk

En fin men något blåsig hösteftermiddag samlades sju Sweor för att gå med Swean Kerstin Scharmüller, som är auktoriserad guide, på en City Walk genom Wiens innerstad. Vi fick höra många härliga berättelser till alla vackra byggnader och platser, som låg på vår väg! Promenaden avslutades med kaffe och kaka på ett underbart ställe mittemot domkyrkan! Så mysigt!

 

Lunch på Al Caminetto

Nätverkslunchen i oktober intogs på den trevliga restaurangen Al Caminetto. Sex Sweor träffades till lunchen och fick smaka på genuin Italiensk mat! Allt smakade väl, vi satt bekvämt och trevligt i en mysig hörna och alla tyckte att det vore roligt att få återvända hit!

Maria Lassnig

SWEA Art Austria träffades på Albertina för att se utställningen „Ways of being“ med samlade verk av den österrikiska konstnärinnan Maria Lassnig som i år skulle blivit 100 år. En trevlig och lärorik eftermiddag.