SWEA International

Tidigare aktiviteter

Här kan du se lite bilder från våra tidigare under året genomförda aktiviteter

Kirunaprojektet

I måndags träffades ett gäng sweor för att lyssna på Malin Tegenlövs presentation om hur Kiruna håller på att förändras.

Malin är född och uppvuxen i staden. Hon har dessutom arbetat som landskapsingenjör med kirunaprojektet.

Det var en intressant presentation och kvällen avslutades med ett trevligt restaurangbesök. Det planeras att göra en repris till hösten för er som inte kunde denna gång.

 

Nationaldagsfirande

Vi Sveriges nationaldag på svenska ambassaden och på Svenska kyrkans innegård.

Svenska skolans elever och kyrkans kör sjöng vackert för alla gäster.

Det fanns möjlighet att köpa goda svenska delikatesser bl.a. SWEAs egna bakelse. Vi fick också höra tal från ambassadören och prästen.

Skrivarpriset

SWEAs syfte är att främja det svenska språket samt sprida svensk kultur och tradition. I denna anda stiftades ”Skrivarpriset” för barnen på Svenska Skolan i Wien samt de som läser kompletterings-svenska.

Här ser ni prisceremoni med alla förväntansfulla elever. Den ägde rum på skolan den 3 juni.

Vi sweor är glada att kunna stödja Svenska skolan på ett meningsfullt sätt. Så oerhört roligt att uppleva barnens entusiasm och få uppleva deras utveckling. Vi ser fram mot nästa år!

Tack för ett fint samarbete!

Sommarfest 2019

Sommarfest på Heurigen Wolff!

Ingen sommar utan sommarfest men var hade solen gömt sig? Det kan man verkligen undra, efter att ha begåvats med en dålig maj månad i väderhänseende! Denna gång var det inte att tänka på att sitta ute i den vackra trädgården. Beväpnade med lite varmare kläder och paraplyerna i högsta hugg infann sig fjorton pigga Sweor och en halvårsgammal Riesenschnauzer till en trevlig Heurigenkväll med god mat och dryck!

Frauenlauf 2019

Frauenlauf 2019 blev lyckad och det var över 30 000 tjejer som sprang denna dag!

Det gick fint för alla att springa trots värmen. Alla var nöjda med sin insats!

 

Vandring

SWEA-flickorna gick och gick och lyssnade till Calle Jerns intressanta berättelser om tredje distriktet i dag. Vi lyssnade o snackade o tittade o lärde nya saker om Wien. Vädret -eller huvudsakligen – den starka vinden var lite emot oss (i ordets mening , men det var en fin vandring genom denna anrika del. Och eftersom vi flickor värnar om det svenska språket, så hittade Eva Jurkowitsch ett nytt ord till „Kastanienkerzen“, alltså de blommande kastanieträden: Kastaniespira! Det du!

SWEA 40 år!

SWEA fyller 40 år!
Detta firades ordentligt i fredags med sång, musik och god mat. Ett 30-tal glada sweor sammlades hemma hos Eva Jurkowitsch för att fira denna speciella dag.

Vår egen jubileum-sång skriven Carina Kainz sjöngs av alla sånglärkor och gav en härlig SWEA-stämning!

 

 

Målerikurs

Bilder från första målerikursen som den 6 maj gick av stapeln.

Deltagarna fick en introduktion om färglära och teknik bl.a av porträtt, stilleben och fritt måleri av Pia Arnström. Anita Wenngren-Corsaro assisterade kursen och bjöd på prosecco, musik och fika.

Nästa kurs kommer att äga rum i början av oktober på kvällstid.

 

Påskfirande i Salzburg

Vi träffades hemma hos mig (Cissie), en liten men mycket trevlig grupp. Solen sken och det var verkligen vår i luften. Började med ett glas bubbel och fortsatte med svenskt kaffe och ö-rikiska påsk kakor. Den ena heter Osterlamm och är en slags sockerkaka i form av ett lamm med en helgonbild runt halsen. Den andra heter Osterpinze och är en sorts vetebröd.  En skål med svenskt godis ( lånade från barnens påskgodis 😱) hade givetvis sin plats på bordet. Flera snack och skratt senare var det dags att ge varandra en varm påsk-kram.

Glad påsk!

Nätverkslunch

En trevlig lunch på Soya! Sweorna träffades för att nätverka och samtidigt njuta av god japansk mat.