SPORTLOV

Pfongau

GRÅTT

Vaknar tidigt efter en hackad natt. Har du hackade nätter? Inte hackade nötter! Du vet, vaknar en gång i timman, vänder och vrider, snurrar lite och så småningom slocknar man igen bara för att vakna efter en liten stund. Funderar lite på vilken veckodag det är. Jag har olika arbetstider beroende på dagen. Kommer underfund att det är tisdag men på grund av semester och sjukdomar börjar jag först klockan tio.

Blixten slår ner! Attans! Jag ska iväg och toppa håret och frisörskan hade bara en mycket tidig tid åt mig. Och jag kan inte klaga för det kostar mig 18 euro och billigare finns inte. Plus att jag får, helt gratis, allt skvaller från Stenbyn serverat.

Mör men icke bultad, upp ur sköna sängvärmen och in i badrummet. Gitter inte tända för jag vill helst inte börja dagen med grått.

HA! Det sket sig i starten! Tittade ut och såg NOLL! Dimman låg som grå vispgrädde över allt och sikten var under tio meter.

Mitt nylle (eller skriver man numera fejs?) passade perfekt till dagens väder.

Kaffemaskinen behöver klart och tydligt avkalkas för den var inte klar när jag kom ner. Suck och stön.

Ostmacka, kaffe och dagstidning senare var det dags att dra. Maken, han har sportlov, dök upp och flinade glatt. Ska du åka nu?

HAPPY VALENTINES! Vi firar inte men det råkade sig att jag hade lagt undan en tröja och den fick han nu. Han hade inget till mig vilket gjorde min värld lite mindre grå! Visst är man elak?

Till bilen och tvärnitade! Alla fönsterrutor isade! Bara att plocka fram skrapan och sätta igång. Grått blev mörkgrått.

Iväg och blev klippt. Fortare än vad jag hade väntat mig och jag bestämde mig för att köra direkt till jobbet och skriva på min blogg! HA! Det vill säga, egentligen hade jag bestämt mig för att skriva på måndag men då ringde telefonen och det blev inte av att skriva.

Kom dit och Gabi menade toppen, vi startar på en gång. Jaha, okej. Jo förresten, jag glömde att säga att han är sjuk och han vabbar så du slutar tidigare idag.

Skickar en massa meddelanden, dels till mina sena kunder och dels till Maken. Vi kör betydligt tidigare till hemmabyn än planerat och jag jobbar klart för dagen där.

Allt det gråa krympte under dagen. Plutten var redan i hemmabyn och Monkicka skulle komma under sena eftermiddagen. Det blev lite ljusare men inget varar för evigt. Pajas är sjuk och det på hans livs första sportlov! Han hann spela med i sitt livs första utlandsturnering och sköt mål! Men nu mår han inte så bra! Peppar, peppar att han kan fira sin födelsedag på lördag och söndag!

Min bil ska in på service så Maken körde den istället för sin egen. Fast han körde som om det var hans bil och mina knogar vitnade delvis. Borde ha vant mig efter alla dessa år som passagerare hos en fartdåre! Tja, somligt lär jag mig inte! Kämpar just nu för tillfället med Bosniska som inte är helt enkelt. Vilken tur för mig att jag är duktig i hand-och- Fotspråket!

Hittade ett recept från sena sjuttiotalet med spätta för ett tag sedan. Ikväll blev både Monkicka och Plutten bjudna på detta som enhälligt gillades. Själv äter jag ofta och gärna fisk och älskar lax i alla former. Ska pröva lax pudding en gång till snart. Första försöket gick inte så bra och jag fick äta pudding i fyra dagar alldeles själv!

I hemmabyn strålar solen och inte ett endaste moln på himlen. Maken och twillsen har varit uppe till stugan och kollat. Men framförallt har de skottat fram bordet och bänken framför huset och njutit av varm sol! Plutten till och utan T-shirt! Tänk vad de vågar när inte mamma är med! Det finns en bild men den får inte publiceras. Påminn mig när vi ses…..!!

Var rädd om dig!

Ps. Pajas har något mindre feber och knaprar gurka 🥒😃