SPORTLOV

Istappar i en ring uppe vid stugan 1800 möh.

Drömmar

Drömmer du? Jo det är klart att du gör för det gör alla när de sover varesig de kommer ihåg det när de vaknar eller inte. Nä, jag menar mera dagdrömmar. Du vet, man har en kvart eller halvtimme på sig och inget direkt akut att fixa och man funderar sig bort. Jag gör det både gärna och ofta. I en av alla dessa veckotidningar som jag läser på paddan finns en kort intervju med någon känd person. En fråga, som roar mig, är vilken emoji använder du mest? Vem vill veta det? Men en annan fråga är kuligare tycker jag. Vad skulle du göra om du inte gjorde det här? Vilka drömmar hade du som barn? Bli polis, brandman, lärare, eller läkare? Jag har för mig att jag ville bli bibliotekarie eller barnmorska. Det första för då hade jag första tjing på alla böcker och det andra, tja, ingen aning. Det var kanske någon kompis som intalade mig. Jag vet inte längre. Jag är ganska säker på att jag hade inte en suck vad jobbet betydde!

Ett litet hopp i tiden.

Fettisdagen har kommit och gått men inte minsta lilla semla fick jag! Blä! Men om jag minns rätt så ska jag och några studenter baka semlor i slutet av mars. Vi har gjort det en gång innan och det var jättekul! Monkicka var med och hon hänger säkert med igen!

Idag är ju askonsdagen och alla hjärtans dag. Läste i Svenska Dagbladet 14/2-24 att det var NK som 1956 introducerade alla hjärtans dag i Sverige. Det stod ” den lustiga amerikanska Valentin-dagen” i annonserna! Fast fart på firandet blev det inte förens mitten av 80-talet. Och nu firas dagen överallt till och med i hemmabyn där det ringlade en lång kö in till blomaffären. Det finns bara en och man kan ju inte uppvakta sin käresta med solkiga blommor från matvaruaffären! Fast jag såg en hel del barn med portmonnän i hårt grepp som letade efter billiga och fina blommor där. Mamma blir garanterat både glad och ställer blommorna på matbordet. Andra blommor, kanske från maken, får flytta på sig.  Min mormor, född 1900, sa redan på 30-talet när hon fick barn själv, det finaste man har ställer/sätter man på bordet.

Så nu vet du att LillAnte sitter på bordet hos mig! Inte för att han kan sitta själv men vi hjälps åt. Dessutom vill han bara hoppa med sina kokta spagetti ben😍

Nani, Finalina, Pajas och Svärson dyker upp senare ikväll för ett par dagar vintersport. Det blir högt i taket och kaos men ljuvligt. Och på torsdagkväll ska vi ha vår årliga vinter grillning ute. Hoppas att det inte är -20 C! Det har hänt faktiskt. Fast det ser skapligt ut med ca -5 C. Marshmallows har och behöver bara köpa diverse korvar och bröd att grilla. Jag måste också hitta grill-pinnarna. Vi har gjort extra långa till småfolket så att ingen bränner sig.

Var rädd om dig!