SOL OCH REGNSKUR

Heliga Hemma i GURK

SLÖTITTAR

Arbetsdagen är slut, middagen lagad och uppäten. Hmm, vad har jag lust med?  Slår på tv och ser att det är en dokumentär om Österrike. Jag brukar försöka kolla på denna serie för jag gick ju tyvärr inte i skola här och tokigt nog hade mina skolor i Asien inte en aning om att jag skulle bosätta mig här och hade behövt veta lite om detta underliga land. Nej, bli inte rädd, har inte tänkt skriva en lång lista på allt knasigt här. Men håll med om att det finns en del att flina över! Nu kommer jag åter till tv! I början av dessa dokumentärer är det bland annat gamla filmer med kejsar Franz Joseph och till slut visas ett klipp från några år efter andra världskrigets slut. En bred gata kantad av mängder av människor som i princip alla  viftar med vita näsdukar. Vem viftar/vinkar de åt? Jo en jättestor gjuten klocka som kallas Pummerin! Klockan hör till Stefans Katedral och blev nedskjuten under kriget och nu är hon lagad! Klockan är kvinnlig!

Trillar in i nästa dokumentär. Denna handlar om Beatles! Jag vet att jag kunde sjunga (om man kan kalla mina toner för sång) ”She loves me yeah” ca 1966. Storasyster gillade Beatles så det gjorde jag med. Blev äldre och bytte till Rolling Stones. De var så mycket farligare! Alltså bättre!

Oj långt borta från Beatles men i alla fall slötittar jag och blir överraskad av hur mycket blues de spelade för sig själva och att Paul hade kunnat sjunga opera tror jag.

Har du också märkt att skaka hand med någon har blivit mycket mindre sedan pandemin? Numera räcker det oftast med en nick eller en vinkning. Jag minns hur underligt jag tyckte att det var när Maken först skakade hand med sina föräldrar och sedan kramades. Det var mycket främmande för mig. Funderar på om jag någon enda gång har skakat händer med mina föräldrar? Tror inte det. Jag ska i alla fall fråga Storasyster.

Jag bävar lite för nästa underlighet här i Österrike. Jamen, tunn soppa med pasta och i bästa fall lite vit korv i! På julafton! Och ingen frukost eller lunch för det är en halv fastedag. Ja, okej, ingen lunch hos oss heller för då kan ingen äta av julbordets läckerheter. Inte för att jag visste det då men idag är jag tacksam för att Maken kollade ett svenskt julbord i cirka två sekunder och soppan var som bortblåst! Tanken från början var att vartannat år svenskt och vartannat år österrikiskt men det blir svenskt varje år!  Utom sista julen för då firade vi i en något större familj, 51 personer, jul i Thailand! Och det var kul fast annorlunda så i år blir det som det ska vara! Har redan börjat fundera på julklappar och de första ligger i skåpet! Hoppas bara att jag inte blandar ihop det med alla födelsedagar som pågår nu och in i juli!

LEJONPYRET var lite osäker när jag var där men det tog bara några minuter så visste han. Armarna ut och TA MIG! Vilken glädje! Han tränar på och annars är allt som det var.

Var rädd om dig!