SNART ÄR DET DAGS

Tredje ljuset är tänt!

SKÄRPNING

Sitter i mörkret efter en lång arbetsdag och ser ut. Jag ser grannens julbelysning i vitt, orange och turkos. En lite annorlunda färgsättning än vanligt så här i jultider. En annan granne har hängt upp en klättrande jultomte på väg in i deras vind. Ser lite annorlunda ut. Regnet vräker ner och hoppet om en vit julafton minskar hela tiden. Sist vi hade snö på julafton var enligt tidningen 2010!

Sovkontot ligger på minus timmar efter helgen men du milda Matilda vad mysigt! Plutten, svärdottern och LillAnte har tillbringat helgen hos oss. De kom redan klockan 07:30 på fredag men tidigt är ju bra. Farmor, dvs jag, stönade upp och slängde  på mig diverse plagg och stänkte kallvatten i fejset. Plutten hade åkt igen för han hade möte med byggföretaget. De ska bygga hus nämligen. Alltså inte byggföretaget men Plutten och familj. Jo det är klart att byggföretaget ska bygga men inte åt sig själva utan, mot rejäl betalning, åt Plutten med familj. Hällde ner svart kaffe och gick ut med LillAnte i vagnen. Mamma hade varit uppe sedan kl 4:00 och behövde sova lite. Farmor knallade och gick. På eftermiddagen var det dags igen för då behövde båda päron vila lite. Till saken hör det att LillAnte måste ta medicin tre gånger per dygn. Orden som han skulle säga om han bara kunde prata är inte för svaga öron! Ömma modern försöker att amma först men oftast slutar det i att han spyr ut allt och det hela börjar om från start.

Ikväll är jag gräsänka igen. Kunde inte åka med till hemmabyn för jag måste jobba och  inte på distans. Det är kul att dyka upp ibland! En av mina distans kunder tyckte att vi skulle träffas på riktigt nu innan jul. Ja det går bara inte och du milda Amalia om chefen får veta! Vet du om man möjligen firar jul någonstans i slutet av januari?

Jag tänker såhär, om det finns jul i slutet av januari så kan kunden och jag träffas och julfika i lugn och ro! Fiffigt va?! Hon ska anträda hemresan nu på lördag och enligt hennes beräkningar kommer det att ta två och ett halvt dygn och innehåller alla kända transporter bortsett från häst och vagn! Anträda är ju kanske inte det vanligaste ordet när man talar om resor men jag tyckte det passar bra här!

Det ska bli skönt för på torsdag vänder det och vi får varje dag lite mer ljus. Visst är det mysigt med mörker och man kan tända adventsljusen och läsa en bra bok under filten och knapra på lite kakor. Jag har fem burkar! Det blir nog kvar ett bra tag i år. Annars brukar jag få gömma undan de för att ha minsta lilla smula till julafton! Och jag har faktiskt inte ätit en enda, jovisst ja, jag åt en! pepparkaka förra söndagen! Vid närmare eftertanke hade Nani med sig nybakade lussebullar också så jag smakade på en liten halva och det var dödsgott!

Det lackar verkligen mot julafton och dagarna rasslar iväg. Jag hoppas att din jul och nyår blir precis så som du vill ha dom! Njut och ta det lugnt för det är du värd!

Jag önskar en

RIKTIGT GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR! 🎄🎁🙋‍♀️

Vi hörs 2024!

Var rädd om dig!