REGNIGT

HOPP HOPP

Påsken är över och solcellerna sitter!

Tja, då är påsken över, oavsett hur man firar. Kvar är bara den ortodoxa kyrkan som firar nu i kommande helg.

Som vanligt har vi firat påskafton och barnen kunde sedan fira med sina respektive svärfamiljer på påskdagen. Funkar bra för oss. Tyvärr hade påskharen inte kunnat gömma påskpresenterna ute i trädgården för det hade ösregnat, det ösregnade och sedan regnade det lite till!

En av tre var snabb och hittade direkt men det var inte svårt! De andra två behövde en del hjälp och så men till slut hade alla tre hittat sina presenter och i och med att vi gärna ger saker för utomhus blev det en snabb överläggning. Jo, man kan skjuta pil och båge inomhus. Mormor/farmor suckade lite lätt men det fanns lite bubbel kvar så det löste sig!

Buffén bestod av ägg, stuvad spenat, skinka, Västerbotten paj, potatis, prinskorv, köttbullar, gravad lax, varmröktlax, matjessill, vörtbröd och knäcke, räksallad, gubbröra, kommer inte ihåg mera. Gott var det! Jag åt på tok för mycket och fick ont i magen. Är inte van att äta så mycket längre! Men det var en bra läxa som jag inte kommer att glömma. Allra helst inte eftersom svenska dagspressen meddelande idag att nu är det åtta veckor kvar tills baddräktssäsongen!  Suck och stön! Fast jag har otrolig tur! Jag kan inte bada här för vattnet är för kallt! Jo, jag lovar! Det är inte jag utan ryggen. Den har blivit opererad så många gånger att nerver, muskler och annat protesterar om vattnet är för kallt, dvs, under 28 grader!  Och hur det nu än är, plus 28 grader i sjöarna är inte direkt vanligt här i Österrike! Åtminstone inte här i Salzburg Land.

Annandagen Påsk blev suverän. För det första regnade det inte, för det andra blev det lagom varmt och för det tredje hade jag ledigt och kunde följa med när Finalina hade ridlektion! Hon kan vara lite blyg, tystlåten och osäker. På hästryggen domderar hon som den värste general! Kommentarer fälls och hon tar på sig hälften av skulden när hästen travade förbi hindret istället för att hoppa över! En gång till säger läraren och hästen går igång på Finalinas direktiv och hoppar i galopp över hindret. Finalina strålar och klappar och berömmer.

Mormors hjärta bultade av stolthet! Efter lektionen klagade hon på det dåliga resultatet och flickan framför vänder sig om och säger att Finalina fick i alla fall sin pålle att hoppa vilken hon själv inte hade klarat av. Finalina tystnar och sedan kommer det ” ja det har du rätt i men nästa vecka hoppar du mycket bättre än jag!” Vem är denna underbart rättframma Finalina?

Tja, det blev ett bra slut på påsken. Maken var bortrest under påsklovet så jag jobbade, trist att sitta ensam hemma. Javisst ja, solcellerna. Själva cellerna är monterade och det blev bra men ingenting är kopplat ännu. Just nu är det skruttsamma för det ska regna i tio dagar men det vore skönt att ha det helt klart tycker jag! Jag har tagit reda på vem det är som är ansvarig för våra celler och ska se om jag hittar honom imorgon och kan göra upp en tid för resten. De måste komma in i huset och då vill jag helst att någon är hemma.

Påskdagen var vi bjudna på brunch. Vi blev bjudna på äggröra av strutsägg! Det behövdes en borrmaskin för att ta hål på skalet och sedan stoppades det in ett sugrör och så blåstes ägget ut direkt i stekpannan. Ett ägg räckte till tio personer! I fall du undrar, det smakar som vanlig äggröra. Och regnade gjorde det då också!

Ikväll är det svensk-träff på en ny restaurang som serverar grekisk mat.

Det blev jättebra och en hel massa trevliga Sweor var med. De andra var också trevliga! Till och med Maken var både med och trevlig! 🙃

Var rädd om dig!