RAMSLÖKEN ÄR FÄRDIGBLOMMAD

Finns på välsorterade asiatiska affärer

Det här kan bara inte vara sant

Världens bästa idé och nu borta! 🤦‍♀️

Det ekar i skallen och trots ihärdiga försök att, genom skakningar, få loss idén händer inget! Jag VET att jag hade en bra tanke det är bara tyvärr så att jag har tappat tråden!

Ibland händer det att jag går in i ett rum med en bestämd avsikt. Väl framme har jag inte en suck om varför jag är där. Det enda som blev kvar är känslan av att jag skulle göra något i just det rummet. Men vad?? Bortat som Monkicka sa som liten! Nu säger hon ”veckovild” när hon menar veckovill!

Lite skryt får det bli! Jag har nu deltagit för tredje gången Wings for Life! Min spring/gå partner för andra gången var den suveräna Finalina. Peppade på i uppförsbackarna och menade ”You got this Mormor ”. Vi var två av över 200,000 personer som sprang/gick/åkte rullstol över hela jorden. Och alla startade exakt samtidigt, dvs, synd om de som bor i helt andra tidzoner! Större delen av familjen galopperade runt i lagom takt. Jo, jag inser just att galopperade och lagom passar inte helt ihop men… Efter att det var slut för vår del öppnade Maken en flaska elektrolyter och satte sig i skuggan. Monkicka och jag drack en balja vatten och öppnade bubbelflaskan! Man måste prioritera! Småfolket fick isglass ( vatten och socker!).

Hungriga horden kastade sig över söndagsmiddagen. Monkicka hade önskat Massaman som är en lite sällsynt thailändsk curry med nötkött, potatis och jordnötter. Dessutom omelett, wokade grönsaker och vårrullar.  Som du ser går det ingen nöd på min familj! Småfolket fick korv! Fast Finalina gillade potatisen i curryn!

RECEPT PÅ MASSAMAN

Massaman kryddblandning, köper du färdig hos asiaten.

Nötkött

Potatis

Osaltade jordnötter

Kokosmjölk

Olja

Ta ca tre msk olja i en gryta och lägg i 2-3 msk Massaman. Fräs ihop på medelvärme. När det doftar häll på en burk, ca 400 ml, kokosmjölk. Puttra ihop, lägg i köttet, 500 gram ca, och koka tills det är nästan mört. Skär potatisen i lika stora bitar som köttet och lägg i. Häll till sist på nötterna och koka ihop. Serveras med ris och ev wokade asiatiska grönsaker.

Om du gillar starkt kan du öka på med Massaman kryddan. (4 pers)

Solen skiner, blommorna lyser och som varje år, min vita bil är gul! Maskrosorna är jättefina att titta på men du milda tid vad det blir dammigt! Ingen idé att tvätta varken bil eller fönster. Inte för att jag är känd för att tvätta fönster stup i kvarten precis! Och definitivt inte bilen. Den körs genom biltvätten tre till fyra gånger per år och det får räcka. Det är med bilen precis likadant som med att stryka skjortor! Jag stryker skjortorna och hänger upp på galgar. Maken hänger undan och så småningom sätter han på sig en för att åka till jobbet. Lååångt innan han har kommit fram är skjortan lika skrynklig som den var innan jag strök den! Helt onödigt arbete tycker jag. (Inte direkt känd för att jag älskar stryka precis!)

Attans också! Aldrig får man glad en längre tid! Regnet vräker ner och det ska hålla på hela veckan ut! Några mycket blöta timmar senare har jag kommit på en bra sak med allt regnade. Pollen spolas bort och min dammiga bil blev, om inte ren, så i alla fall mindre skitig!

Var rädd om dig!

Wings for Life: We support life-changing research with your …wingsforlife.comhttps://www.wingsforlife.com