PUTTRIGT

Gissa vilket jag valde??

SEMLAN

Det finns hopp om livet!

Det blev en lite skara familj i söndags på grund av semester, sjukdom och spel! Ha! Nu var jag rolig, eller försökte att rimma men Nani jobbade för det var hemma spel och resten av hennes gäng hostade och snorade och kunde inte komma.  Men vi kände starkt att de, dvs, Nani, var med för hon  skickade hembakta semlor med Monkicka till eftermiddagsfikat! JIPPI ! Och så goda och Nani hade till och med markerat med ett hjärta vilken semla var Brudens! Fast det såg vi inte för sockret hade smält men vi lyfte på grädden och kollade. Bruden gillar nämligen inte marsipan. Hittade hennes semla och resten av oss satte tänderna i och bara njöt! Det blev tyst och det händer inte ofta en söndag hemma has mig kan jag tala om! Till och med LillAnte var tyst för han fick pyttelite vispgrädde på en sked. Konstigt nog blev han alldeles tokig varje gång han såg skeden sedan! Grädde är gott!

LillAnte har fått ett nytt datum och vi hoppas och ber att detta datum blir av. Det är som med det mesta i livet, det är inte saken i sig själv som är jobbigast utan VÄNTAN! Nu blev allt uppskjutet på grund av en förkylning men nu ska det ske! Håll tummarna är du snäll.

Jobbade idag med årstiderna. Ganska festligt att sitta och förklara på tydlig och sakta tyska att februari hör till vinter månaderna när solen skiner, allt är grönt och det är ca 15 plusgrader ute! B tittade på mig ett ögonblick och sedan började hen gapskratta! Ja, vinter frustade hen fram och torkade svetten samtidigt! Hen hade en kort-armad T-shirt på sig för kallt var det sista det var!

Idag hade jag en lektion i engelska. Det gick lite så där eftersom jag hade lämnat min bok på kontoret och satt nu och jobbade på distans. Hans uppdrag var att läsa en text om Beyonce och sedan återge texten med egna ord. Det gick skapligt men sedan tröttnade han och pratade tyska. Det vill säga, inte tyska utan dialekt och så halkade vi på nygamla trenden som är inne nu, sjunga pop på dialekt. Jag hade några exempel på svårigheterna. Ivan gillar musik och ville veta om det fanns på österrikiska. Jodå, det finns och absolut den enda sången jag kom på var ”Cefix”. Åtminstone tror jag det stavas så! Han är smart, snabb och vetgirig men detta klarade han inte! Djupdykning i dialekt plus katolska tron och lite sidospår! Då kom jag på en till sång, ”Heast as net?”. Det var den första sången på dialekt som jag förstod men det är ett tag sedan. Fast jag tycker fortfarande att den är ljuvlig! Innan Ivan hade ens börjat gissa på de tre orden var timmen slut och jag förklarade snabbt och skickade länken. Ska bli kul att höra vad han tyckte!

På nyheterna sa de precis att det kommer en halv meter snö i övermorgon. Det blir ju bra i skidbackarna men jag vill helst slippa snön här hos oss. Har vaga tankar om att tvätta bilen innan den blir omregistrerad som grå trots att den är vit! I och för sig, bilen ska på service och för en tia tvättar killarna av det värsta i alla fall. Det blir till påsklovet och då sätter jag, dvs killarna, på sommardäcken samtidigt.

Har du tänkt på hur tidig påsken är i år? Helt galet! Måste ta in lite ris i helgen och hitta fjädrarna. Fjädrarna retar alltid någon ö-rikare som tycker att det är fult och hemskt, alla vet ju att det ska vara urblåsta ägg! Man får det bara så kul som man själv gör det! Jag har nu beställt ett keramik ägg till LillAnte. Alla barnbarn får ett till påsk. Vi firar påskafton och barnen firar sedan påskdagen hos diverse svärfamiljer och Maken och jag tar det lugnt på sofflocket!

Var rädd om dig!