POTPURRI

Dr. Westerlund hälsoblomma

UNDERLIGHETER

Har du tänkt på att om du ska köpa något större, typ bil eller el-cykel, de kostar nästan lika mycket! Du letar och kollar priser och läser annonser och till slut hittar du något som är i din prisklass fast alltid lite dyrare men det får gå denna gång! Knappt har du betalt och fått kvittot så finns det massor av folk som vet exakt samma fast mycket billigare! Sedan när du vill sälja samma sak, ingen är villig att ens betala hälften och tycker att du begär alldeles för mycket!

Maken gjorde denna upptäkt för någon tid sedan fast tvärtom . Jag håller stenhårt på att döstäda. Blir eventuellt klar om några decennier! I alla fall dök det upp i en låda några VHS! Kommer du ihåg? Det var en hel del original Disney filmer och Maken sålde alla för några euron. SÅ fort han hade fått pengarna och skickat iväg filmerna såg han i någon nyhet att exakt de filmerna var sålda i England för tiotusentals euro! Där rök det nya köket, den nya bilen och lite annat smått och gott! Tja, man lär så länge man lever.

För några år sedan köpte vi en robot gräsklippare till hemmabyn. Bruden döpte den genast till ”Mäählanie”. Hon, Maken är helt säker på att det är en hon, bor på ett bättre pensionat( verkstad)  under vintern och blir ompysslad, åtminstone om man får tro på räkningen på våren när hon hämtas. I år hämtades hon hem och solen sken och det var dags att göra skäl för vintersömnen. Hon startade men gick inte igång för hon fick ingen kontakt någonstans. Ringde firman och en kille kom ut och kollade. Jaha, en kabel var avbiten. Det fixades och vi fick rådet att låta Mäählanie gå på i fjorton timmar första dagen. Hon satte fart och vi körde till Stenbyn. På eftermiddagen talade mobilen om att hon hade fastnat. Ringde snälla grannen och bad henne fixa det. Allt frid och fröjd. Hade lust att laga något gott till middag och bullade upp både mat och vin. Skål! PLING!

Ilsket tjong i mobilen. Mäählanie hade fastnat igen. Suck och stön! Ringde igen till snälla grannen. Hej bubblade hon, kul att du ringer för jag hade precis tänkt att ringa dig. VI har just nu fått ca tio centimeter nysnö och då behövs det ingen gräsklippare. Hon baxade loss roboten och Maken skickade in henne i hennes skyddsrum! Alltså Mäählanie, inte grannen!

Jag skulle få göra ett besök på intensiven och körde iväg. Kände mig nöjd för bilen hade precis varit på service och bytt till sommardäck. Solen sken och fåglarna kvittrade och tulpanerna tävlades om att blomma! Det tar knappt en timma att köra dit och efter ungefär 35 minuter försvann solen och strax därpå blev det mörkt! Klockan var strax före tolv men det blev mörkt! Helt plötsligt börjar det hagla! Tack och lov små hagel men ändå! Sedan kom snöstormen! Det bara vräkte ner och jag såg i princip inte vägen, med mina sommardäck!Lyckades hitta fram och Plutten stod och väntade på mig. Fällde upp paraplyet som sekunden senare vek sig bakåt! Sabla dålig kvalitet numera. Höll handväskan med en hand , håret med den andra och försökte se vart sonen gick! Timmar senare när det var dags att köra hem var det en massa plus grader och strålande solsken! Snacka om APRILVÄDER!

Vill passa på att tacka alla som har tänkt på LEJONPYRET och skickat fina meddelanden. Vi uppskattar det verkligen. LEJONPYRET är fortfarande nersövd och på intensiven. Han gör framsteg men det gör tyvärr inte vetenskapen. Ingen vet hur de ska fixa problemen. Nu hoppas vi på att han får vakna och snart kan lämna intensiven.

Var rädd om dig!