NIKOLAUS

Nanis blomma

Konstigt

Det börjar på våren och fortsätter långt in på hösten och gör mig spritt språngande galen! Mitt sovrum ligger precis mittemot grannen och hos grannen bor det, lågt räknat, en million sparvar! Och de, till skillnad från mig, vaknar mitt i natten och är helt överlyckliga och börjar genast med sina morgon-sånger! De riktigt vrålar ut sin lycka att ha vaknat och att byns alla katter inte kan komma upp under taket. Som du vet sover jag året om med fönstret öppet. Snacka om en mycket sur Cissie på söndagsmorgonarna! (Har jag hittat på ett nytt ord igen? Det blev alldeles röd-markerat!)

Men i söndags sken solen och det var smällkallt och vi hade en halv meter snö i trädgården och Finalina grävde kojor och försökte sig på att simma i snö (gick inget vidare) så hör jag en sparv och tycker att det låter ju fint och lockar mot våren! Tja, är man knäpp så är man!

Det verkar bli som varje år, en massa snö och mycket kallt i början av december och sedan slask och till slut en grön julafton. I lördags hade vi här nere i Stenbyn-10 grader och det är ju lite svalt! Nu kommer regn och ett par plusgrader. Vilken tur att jag inte har tvättat bilen! Jo, på insidan är den ren och fräsch men utsidan…… Kan någon förklara varför det säljs vita bilar?? Är det av ägarna till biltvätten?

Nu angår julaftons väder inte mig för jag kommer att vara mycket långt borta men man kan ju tycka till om vädret ändå! Och jag kan slå vad om att första januari veckan kommer att bli otroligt kall i hemmabyn för då är vi där! Måste hitta de varma vinter skorna för att inte tala om pälsen som jag köpte av Lotta för ca tio år sedan. Undrar var jag har hängt den? 🤷‍♀️ Men kuligt blir det, +35 grader till -20 grader! Men visst är det så att om man fryser går man ner i vikt? Det lär behövas efter tio dagar i matparadiset! Funderar redan på om jag kan äta som de infödda, ca fem-sex gånger  om dagen? Tack och lov kommer sedan fastan, fast jag är inte katolik men det heter ju; Gör som romarna i Rom.

Jag funderar på hur jag ska hinna mina steg på semestern. Det får väl bli så att jag får kliva upp tidigt och gå ut och gå medans de andra gör yoga på stranden.

Var rädd om dig!

Det blev lite kort idag, mer nästa vecka.