LIV

Tja, så heter Pyret

Underligt

Vaknade tidigt imorse. Det måste jag på tisdagarna för jag börjar jobba tidigt. Vaknade till och funderade på vad det var som störde. Hmmmm…..

Då slog det mig, det regnade inte! För första gången på två och en halv vecka regnade det inte! Självklart, vi här i Salzburg har ju inte alls fått de massor av vatten som södra delarna av Österrike har fått. Jag hoppas verkligen att du inte har fått ditt hus eller din trädgård översvämmad.

Nu sitter jag i bilen utanför värdshuset där Stenbyns tanter ska äta middag ikväll. Maken körde iväg först försatt hämta kompis Helmut för en golfrunda innan det blir mörkt. Jag höll på att parkera när de körde förbi. Båda såg lite förvånade ut men det kan  ju också ha berott på  mitt sätt att vända på bilen. 🤷‍♀️

En gång i månaden går vi ut och äter och det är helt perfekt för då får jag veta allt som händer i byn, vem ska få barn eller barnbarn och om någon har dött. Förr fick vi alltid ett papper med detaljerna om när och var vakorna och begravningen skulle ske. Det var en liten gumma som gick runt och delade ut och man skulle alltid ge henne en liten slant så hon tog döden med sig när hon gick. Det fattade inte jag i början men jag lärde mig av tanterna och hade alltid en peng liggande i fönsterkarmen.  Gumman är borta sedan länge och nu stoppas papperet ner i brevlådan utan att någon ringer på dörren.

Jag hade ju också stora nyheter och berättade om Pyret. Han har fått en svår start i livet men det kommer att lösa sig. En av tanter fick tårar och en blev tvungen att snyta sig. Varför måste jag alltid vara den som tröstar? Ah, jag förstår. Då kan inte jag vara deppig själv! Sa Fru Professorn!

Jaha nu är vi, Maken och jag, idiotförklarade. Jag vet inte om det regnade hos dig idag men hos oss har det varierat mellan duggregn och ösregn hela dagen. Maken önskade sig grillat till middag så det gjorde vi. Ganska enkelt, lite kött, några mini potatisar och en skivad kålrabbi. Och detta i ösregn. Jag såg nog gardinerna som rörde sig hos våra två närmsta grannar. Vi får hoppas att ”de” inte kommer snart med tvångsjackor! I och för sig, jag har duschat och tvättat håret redan. Nej tyvärr det har jag inte tid för. I morgon ska jag träffa min nya fysioterapeut! Undrar om han är snygg?

Var rädd om dig!