KNASIG

Profilbild

TANKSPRIDD

Blåst i bollen, korkad, huvudlös (inte huvudlöss!) är bara några ord som passar in på mig! Jag glömde helt och hållet bort förra onsdagen! Det är som jag alltid säger, galopperade alzheimers! Jag hoppas att du inte blev för besviken. Jag lovar bot och bättring och att tala om när jag går på semester. Men det lär inte bli förrän i slutet av augusti.

Det är egentligen samma visa varje år i slutet av juni. Födelsedagar, examen i skolor och avslutningar med diverse uppvisningar som mormor/farmor bör se. Dessutom gjorde Lille A sin fösta kommunion med kyrka, tårta och brunch.

Sista skolveckan nu och Makens arbetsrum kan man inte längre gå in i. Staplar av papper, berg av pärmar och tusentals böcker ligger utspritt över hela golvet. Jag menar, okej det är inget stort rum men….. Nu är det fullt! Maken måste ha sett något i min blick i eftermiddags för han rumsterar där uppe för fullt. Det blir spännande att kolla senare! Vi är verkligen motsatser, han sparar ALLT och jag sorterar och slänger, ger bort eller säljer! Förresten, jag har en serie deckare från Kathy Reichs, ca 15 böcker i en serie. Det handlar om en antropolog specialiserad på rättsmedicin. Inget för svaga nerver men vansinnigt spännande! Någon som vill ha? På engelska. Jag håller på att läsa om dem och har fyra böcker kvar så om en vecka kan de vara dina. Hör av dig. First come osv.

Jo just det, nedre balkongen är tätad. Åtminstone hoppas vi det. Jannen som gjorde har vi väntat på i ungefär 18 månader! När det regnade rann vatten ner i den delen av källaren som i familjen går under namnet ”chicken coop”. Den heter så för de förra ägarna hade kycklingar och ibland även kalkoner där!

Vi har dessutom besök av en ovanlig gäst! En duvhöksfjäril! På latin heter den Macroglossum stellatarum. Jag hoppas att du kan se hur den ser ut. Den landade på balkongen någon gång innan lunch och sedan dess sitter den där. Trots att jag har varit ute flera gånger rör den sig inte. Sover den? Är den död? Jag har ingen aning. Enligt Google är den vaken på dagen? Då har jag fått besök av en sjusovare!

Nästa vecka har jag inkomstbringande ledighet vilken inte ska förstås som semester! Vi är i hemmabyn och flertalet barn, svärbarn och barnbarn kommer med och vi ska förvandla den vilda trädgården till något som liknar en vanlig villa-trädgård. Vi ska givetvis grilla korv i trädgården med småfolket och hitta på en hel massa bus. Har för mig att vi firar en bröllopsdag också.

Tja, det blir full rulle och tvärmysigt!

Var rädd om dig!

Ps. Kollade precis och fjärilen är kvar.