KARUSELL SOM VANLIGT

MUMS!

Allt har en början och allt har ett slut.

Tja, på den vägen är det. Kompis Anita sitter i luften på väg hem till make, barn och arbete. Saknaden är stor. ( När kommer ordet ”storast” ?) Vi har haft kul och diskuterat mycket. Hon ligger mer för politik och jag för historia så det kan bli spännande emellan varven! Givetvis har vi varit och inspekterat LillAnte som fick manchesterbyxor av Anita. Kommer du ihåg manchesterbyxorna och kavajen?

Det var tider det, framförallt när byxbaken slets ut långt före resten av brallan! Vi har hunnit att gå otaliga promenader men inget sightseeing för det har Anita redan gjort.

Lärde mig ett nytt sätt att göra pizza som jag givetvis delar med dig. Anita kallar det för LibaPizza. Liba är ett sorts tunnbröd som jag tror kommer från Afrika. I alla fall:

Ta ett tunt bröd, jag har precis gjort det på tortillas, smörj med créme fraîches och häll på riven ost. Du kan ta den ost du gillar bäst. Jag tog riven Bergkäse, parmesan och lite blåmögelost och in i ugnen 200 grader ungefär 5-8 minuter. Du ser när kanterna blir bruna. Lägg på tallriken och lägg på det du vill ha, i mitt fall blev det rökt lax med dill! Mumsfillibabba! Så enkelt och snabbt och gott! Maken tyckte att vi bör ha detta varje vecka!

Vardagen har kommit med buller och brak! Anita flög iväg hem men Pluttem, Bruden och LillAnte dök upp och jag hann knappt att byta sängkläder och sätta in nya blommor i rummet som, beroende på vem som pratar, heter gästrum eller Pluttens rum.

LillAnte log från öra till öra när farmor dök upp! Hjärtat smälte på fläcken! Det är lite svårt att inte glömma att han är så svårt sjuk. Han är så glad och ler och skrattar. Just igår upptäckte jag att han fullkomligt ÄLSKAR öl underlägg av papp! Tack och lov har jag massvis och vi lekte och han blötte ner (dreggel, dreggel!) och bäst av alla är Opas favorit öl! Snacka om att redan nu, ej fyllda sex månader, smila in sig!

Tillbaka i arbetslivet och full fart. Det vill säga, det blev en hel del ändringar på grund av sjukdomar! Det verkar som, peppar, peppar, att Maken och jag har haft makalös tur! Två par som vi såg både i fredags på en välgörenhetsgala och på en födelsedags brunch på söndag är alla sjuka! Hoppas att det håller i sig och att vi inte blir sjuka. Hittills har det gått bra men på firman var det tyst och lugnt. Samtliga chefer utom en är sjuka och en tredjedel av produktionen. Läste i svensk press att den senaste varianten av covid ger ont i halsen och diarré. Och det är tydligen vad de flesta har! Jag aktar mig!

Stormen har dykt upp hos oss nu. Vi har en tårpil som dansar runt och niger och bockar som en tok! På åkern flyger några större plastpåsar runt i en vacker jitterbugg!

Som du kanske märkte missade jag min deadline igår! 🫣🤦🏽‍♀️

Förlåt kan inte ens ge en bra förklaring för det har jag inte.

Var rädd om dig!