INGEN FARA PÅ TAKET

Söndags mums!

Knölar och krämpor!

Andas lugnt, mina knölar är enbart muskelknölar och inget annat! Som du redan vet har jag en trasig rygg. Flera stora operationer och en hel del olika behandlingar. Det händer ibland att jag undrar hur mina päron kunde tillåta en del av dessa så kallade ”behandlingar”. Fast jag har tidigare skrivit om det och det räcker tror jag.

Jag börjar närma mig med stormsteg svensk pensionsålder och med denna enorma ålder kryper det in ett par krämpor här och där.

Jag började veckan med en rygg- och nackmassage. Det var så jag upptäckte att jag har knölar! Det knakade och brakade när Judith bankade och bultade! Själv sa jag inget för jag hade fullt upp med att inte snora ner golvet. För att inte tala om en eller annan tår när det var extra hårda knölar!

Judith hade en del att säga om korkskallar som bär barn, kassar och kabinväska (läs: handväska!) ständigt på ena sidan. Jag har alltid haft allt på vänster sida och de knölarna var störst och gjorde mest ont! Fast jag försökte lirka med att jag numera har en liten cross-body väska men hon undrade bara om jag trodde att hon kunde fixa något som jag har skaffat mig under 40-50 år!

Trettio minuter går ganska snabbt och jag gled ner på marken osäker på om jag kunde gå och stå. Jodå, det gick skapligt bra. På med kläderna och hem och byta om.

Nästa programpunkt för min hälsa var ögonläkaren. Jag fick en rekommendation av Helena (tack!) och körde iväg. Min vana trogen körde jag givetvis bort mig men den lilla byn var inte större än att jag, på andra försöket, parkerade och gick dit jag skulle. Allt bra.

Nu är jag på en väntelista till en sjukgymnast som, hoppas jag i alla fall, ska hjälpa mig att hitta mina magmuskler som jag har tappat bort.

Lugnt på kontoret för chefen är på semester i Gurgl! Det är väl ett kuligt namn? Känner du flera roliga ortsnamn?

Lite uppdatering om småfolket, Finalina började på gymnasiet i höstas. Det låter helt fel för mig, man skulle kunna tro att hon hoppade från klass fyra till första ring! Men hon är i femte klassen. Gymnasiet delas här i två delar; undre och övre delen. Det går bra och terminsbetyget var lysande!

Lille A är i andra klass och det går bra där med. Perfekt betyg och dessutom har han börjat spela basketboll. Vi får se om han blir lika lång som pappa! Visserligen är Ademun inte den längsta sonen för han är bara 194! Plutten ansträngde sig och blev 200cm.

Pajas är i första klass och har blivit riktigt duktig på att läsa! Eftersom han tränar ishockey fyra gånger per vecka plus eventuella matcher har det blivit lättare för honom att sitta still i skolbänken!

Jovisst ja, vi bakade semlor i söndags. Jag vet att det inte var på rätt dag men på semmeltisdagen jobbade jag till kl 19:00 och ställa sig då och baka semlor blev helt enkelt inte av. Semlor, bubblor till damerna och alla fick kaffe. Det blev en fin söndag!

Var rädd om dig