I AM BACK!

Batik tavla från Sri Lanka enligt Hasimi

Sådärja

Nu är jag tillbaka igen. Förlåt dröjsmålet men ibland kommer livet emellan och fullkomligt struntar i mina planer och allt som står i kalendern! Händer det dig också? Skönt att veta att jag är inte ensam. Tack!

Någon gång for länge sedan läste jag att om man ska ge kritik eller i allmänhet vara negativ om något eller med någon så ska man alltid börja positivt och sedan bädda in det negativa i mitten och avsluta positivt. Jag försöker att inte glömma det.

Alltså, vilken fantastisk sensommar vi har haft och fortfarande har! Makalöst fint med soliga och till och med varma dagar och svala nätter! Vecka in och vecka ut! Maken bar ner den portabla A/Cn i helgen. För min del skulle jag ha på den precis hela året om för den skramlar och låter att man hör inte allt liv utanför! Och själv bar jag ner två fläktar som nu bor i källaren till nästa sommar.

Lite kort om Pyret. Fast han är omdöpt nu och jag kallar honom för LillAnte, mormor säger baby Toni för skilja på honom och Opa Toni. Alla tycks ha valt ett eget namn men det är ju som man säger, kärt barn har många namn.

Som jag skrev för ett tag sedan fick LillAnte en svår start. Han har ett hjärtfel och måste genomgå en större operation. Vi vet inte riktigt när men det lutar åt i år. Han ska växa och bli stor och stark. Och det gör han med besked! Två månader gammal och vägde strax under sex kilo och var 60 cm lång! Han kan nog bli större än sin pappa (2 meter) om han försätter så här!

Mitt hus är under anfall! Hur i hela friden blir man av med tusentals ödlor som vill flytta in och bo gratis under vintern? När vi flyttade hit fanns det inte en enda ödla! Men för ungefär tio år sedan började de dyka upp. Förfrågningar gjordes och det kom fram att sten och marmor handlarn i byn hade handlat i varmare klimat och då hade ödlorna följt med, blinda passagerare så att säga! Jag är inte rädd för de men vill inte ha in de i huset. Hmmmm, borde kanske skriva en skräckfilm typ ÖDLORNA ANFALLER? Fast det känns lite 60-tal så det får nog vara.

Finalina brinner för sin ridning och ska göra det första provet nästa månad. Lille A spelar basketboll och är riktigt duktig. Pajas spelar ishockey så det skvätter och är snabb som en vessla på isen.

Och idag har vi svensk träff i Salzburg. Länge sedan sist så det ska bli kul. Vi är på en ny restaurang i stan och den ligger bättre till för oss som inte bor i stan. Och enligt Monkicka är maten riktigt bra! Det hoppas jag för jag är redan nu HUNGRIG

Var rädd om dig!

Ps. Till slut blev vi 15 personer och mycket trevligt! Fem sweor med mig!