HÖSTMYS

Oktoberfest

Helt plötsligt slog det mig, nästa jämna f-dag är 70 och jösses men det är väl gammalt eller?
Ingen panik eller så men förra året skulle vi ha firat 160 årsdag fast det blev inte så, du vet varför! En 60, en 40 och två 30 blir 160. Andra familjemedlemmar fyllde också en massa jämnt, vi måste ha siktat in oss på årtal som slutar på siffran 1. Tack och lov är samtliga födelsedagar för oss i familjen för i år klara. Nu gäller det att ta tag i julen.
Tillbaks till att vara/bli gammal. Jag har förmånen att känna en hel del 70-plussare och där ligger jag rejält i lä! Och egentligen är min egen 70-årsdag en bra bit i framtiden. De donar och fixar, lagar och ordnar, springer med hund (Hej Emma!) och vinterbadar! Bara tanken på vinterbada och jag får gåshud! (Hej Karin!) Jag får tänka om, det är ju populärt att tycka att 60 är det nya 40 och 70 är det nya 50! Perfekt, blev precis 20 år yngre, tackar.
OJDÅ!
För 20 år sedan hade jag fyra hemmaboende barn och kämpade med att ro ihop den så kallade work-life-balansen! Vill jag verkligen dit igen?
Absolut inte! Det var en alldeles underbar tid hur jobbigt det än var med en drös tonåringar och de var kära eller olyckliga om vartannat och ena dagen var det jubel och förklaringar om hur underbar, fantastisk hen var och nästa dag var allt nattsvart! Maken gick på äggskal för han var inte alltid insatt i den senaste utvecklingen! Vi levde utan stora krusiduller och hade både regler och följder när reglerna bröts. Oftast utegångsförbud och/eller trista göromål runt huset eller trädgården. För att inte tala om telefonförbud (långt innan mobilerna kom) eller besöksförbud!
Barnen är idag rörande eniga om att ingen då eller nu levandes människa har någonsin haft så stränga (läs: orättvisa) föräldrar och det är de tacksamma för nu! Som det sägs på engelska: Go Figure! 🤷‍♀️
Hösten stormar in och det är mörkt tidigt. Veckohandlade idag och kom hem med en massa grejor. Blundade hårt när kassörskan talade om vad det kostade, tryckte dit kreditkortet och knappade in koden. Ganska otroligt men även en gammal gumma kommer, oftast, ihåg koden på en hel del olika kort! Eller är det en överlevnadsstrategi? Nya arbetstider betyder nya planer. Listan med middagarna för veckan hänger på kylskåpet och allt är köpt utom eventuellt mer grönt.
För exakt två år sedan firade vi, så mycket det då gick med alla restriktioner, Plutten och Brudens bröllop. Det blev ett mycket smalt bröllop med ca 16 gäster istället för 85 ca. Då hade ingen av oss haft DET och nu har alla haft det i familjen och Maken och jag för säkerhets skull två gånger. Själv är jag ganska trött på viruset och tycker att det kan gå hem till sig men det lär ju inte hända. Alltså mask (inte för fiske utan pappersvarianten), handtvätt och desinfektionsmedel gäller för oss.
Sakta men säkert börjar julen hägra. Du vet ju hur jag är när det gäller jul! Galen, tokig och knäpp! Men det är ju så skönt och underbart!
Fast först kommer Halloween. Det är jag uppvuxen med och firar mindre och mindre eftersom jag inte har hemmaboende barn längre. Fast lite godis, en pumpa och lite höstlöv räcker länge! Och visst är det mysigt med lite tända ljus?
Var rädd om dig!