HÖST

Lite av idyllen finns faktiskt kvar. Inte som det var då men lite

Jag kommer väl ihåg olösta dörrar, öppet hus och byns alla ungar ute på gatan som lekte. De äldre barnen styrde och ställde och de minsta fick foga sig. De små blev med tiden äldre och fick styra och ställa. Tidens gång och hösten påminner lite om det.

Hubert von Goisern har spelat in en låt, visserligen på dialekt men otroligt fin och den handlar om tidens gång.

Hubert von Goisern und Die Alpinkatzen – Heast as net (Video)

Vi har varit på 60-års kalas. Det var ett hundratal gäster och jag frågade killen bredvid mig hur många av gästerna som var släkt, han är yngsta sonen till jubilaren. Han ställde sig upp och kollade lite snabbt och svarade ca 80%! Jag blev alldeles paff! Jag kommer kanske upp till 40 släktingar. Och då talade Hannes om att naturligtvis hade inte alla kommit för en del var sjuka osv.

Festen började kl 9:00 och vi gick vid 13-tiden och det var full rulle! En kompis konstaterade lite krasst att det är bättre att börja tidigare ju äldre man blir! Egentligen ingen dum idé!

I dag är det Österrikes nationaldag med stora militära uppvisningar i Wien och flera andra städer. Datumet är valt för att 26/10-55 var dels första dagen landet inte var under ockupationsmakter och dels för att Österrike hade från och med kl 00:00 en lagstadgad neutralitet.

Sitter på min arbetsplats och tittar ut genom fönstret. Fortfarande en del blad kvar i alla tänkbara färger, grannkillen går in till farmor. Jag gissar att han får ärva huset den dagen när det blir dags. Han är bara ca 14 men sköter hela trädgården och hjälper till med allt annat som behövs. Farmor är bara några år äldre än mig men har inte haft ett lätt liv och är änka sedan många år.

Oh nej! Nu ser jag att min fina korsvimpel har gått i sönder! Den som var så fin! Jag fick den för några år sedan av Brorsan. Jag gillade den på direkten och var smart nog att köpa en ersättning och den kommer att hängas upp till våren. Denna gamla trasiga får duga över vintern!

Idyllen var det ju! Funderade på den när vi körde till kalaset i morse och jag såg diverse affärer med stora högar av jord och annat material till trädgården. Det bara låg där och ingen snor nåt! Likadant med söndagstidningen, alla betalar först och tar sedan fast det är bara att ta tidningen och låtsas att man betalar. Och just nu är det tydligen många bönder som har skördat pumpor för snart finns det i varje korsning flera högar med pumpor i olika storlekar. Samma sak där, du plockar dina pumpor och betalar i en låst bössa. Jag har aldrig sett att någon bara tar utan att betala.

Jaha, katastrof pyramidal!

Kaffemaskinen fungerar inte som den ska! Och är det något som måste fungera så är det den! Försöker kalka av den men det tycks inte hjälpa! Grrrrr.

På måndag är det Halloween men vi firar inte sedan barnen blev vuxna. Lite godis finns så om du har vägarna förbi, välkommen! Troligtvis kan jag inte bjuda på kaffe men godis och te!

Var rädd om dig!