HITTA VÄSKAN? NEJ TACK!

Grannens snögubbe och jag i hemmabyn

RESVÄSKAN

För några år sedan skrev jag lite om hur jag förlorade en ”resväska ” och varför och hur. Resväskan var, tills då, en del av min egen kroppsvikt. Hmmm, helt plötsligt undrar jag om någon någonsin är nöjd med sin vikt. Är du? I vilket fall som helst, några år har gått och jag ser en relativt sakta men ändå uppgång på vågen! Vad är det som händer? Alla tårtor till alla födelsedagar? Nej det tror jag inte. Visserligen firar vi många födelsedagar men jag smakar bara och äter inte en hel bit av tårtan.

Det är min egen kropp som jobbar emot mig! Snacka om förrädare!  Tydligen är det så, att ju äldre jag blir,  desto slöare fungerar min ämnesomsättning! Who knew!?! Det vill säga att det jag åt för fem år sedan och blev lättare av fungerar inte så bra längre! Frågan är egentligen bara, vad ska jag sluta med? Och varför?

Varför är lätt att svara på, jag har inga kläder kvar i de stora storlekarna. Och köpa nya vill jag inte. Du har kanske märkt att mode och jag är inte bästisar! Storasyster är alltid modernt och mycket välklädd. Kompis Lotta likaså men det har aldrig intresserat mig speciellt mycket. Hel och ren passar mig bra. Det var någon som undrade för ett tag sedan hur många par skor jag äger. Jag kommer inte ihåg varför hon (måste ha varit en tjej!) ville veta det men jag kollade i skåpet och jag äger sex par skor, 1 träskor, 1 vinterstövlar och 2 regnstövlar. Två för att ha ett par i Stenbyn och ett i hemmabyn.

Tja, nu har jag helt och hållet tappat bort min röda tråd. Får börja något annat.

Bruden fyllde i söndags och blev firad med kladdkaka, sång och presenter. Småfolket blir alltid så hjälpsamma när det kommer paket och ger gärna en hand att öppna paketen om man inte är snabb nog själv. De tycker att mormors/farmors paket är urtrista för jag lägger allt i en papperspåse eller kartong utan omslagspapper. Inte ett dugg spännande!

Hos oss får födelsedagsbarnet önska sig söndagsmiddagen. Bruden hade bett om ugnsbakad lax kryddad med Old Bay,  hasselbackspotatis, och stuvad spenat. Vi var flera som sa MUMS men några funderade starkt på att knalla upp till Donken som ligger skapligt nära. Inga problem, tänkte jag och slängde fram fiskpinnar som åts upp med iver. Så det blev ingen Donken!

Och idag fyller Pajas sju år! I vanliga fall hade vi firat honom nu på söndag men han är bortrest över helgen. Han ska delta i en ishockey-turnering på tysk mark från fredag till och med söndag! Han är som sagt SJU! Fast pappa åker med för det är han som tränare i gruppen 8-9 år och där får Pajas  spela med, inte för att det är hans pappa utan för att han är så nedrans duktig. Snabb som en vessla på isen. Han har spelat hockey i fyra år redan!

Pajas talade om vad han vill äta när han fyller år strax efter nyår, schnitzel, pommes frites och lingonsylt. Han gillar verkligen lingonsylt och äter det till absolut allt, ibland till min förtvivlan. Men det är hans födelsedag och han får det han önskar sig!

Undrar om kompisen från Stockholm kommer på besök snart? Jag har tagit den sista hinken med lingonsylt nu. Och den räcker inte länge!

Du undrar kanske vad Pajas ska få i present? Jo, han ska få ett bröst-pansar för ishockey. Nej, naturligtvis inte, jag har absolut ingen aning om vad det är eller var man köper det men de snälla päronen hjälper till med sort och storlek. Sedan ska han få en bok för han är redan riktigt duktig på att läsa och en leksak fast jag vet inte vad 🤷‍♀️. Och han önskar sig Pokémon kort. Sorry, ingen idé att fråga mig. Men det är någon sorts spelkort och det finns sådana som skiner och det finns en del som är mer värdefulla än andra.

Var rädd om dig!