HEJSAN

På väg till stugan 11/11-23

KLAR FÖR IDAG

Precis klar med sista kunden för idag. Fast det är klart, det kommer en dag i morgon och sedan ytterligare en arbetsdag! När jag jobbar på distans sitter jag vid fönstret i mitt rum som också är gästrummet. Tittar ut genom fönstret och ser ingenting alls. Det är helt och hållet kolsvart ute och endast billjusen lyser kort upp. Vi har i Stenbyn tre gatlyktor och ingen vid mitt fönster. Det blir mörkt tidigare och tidigare nu men om fyra och en halv vecka vänder vi igen mot ljuset!

Hur var det nu? Är det för att man jobbar mycket, har familj och vänner och annat som gör att det känns som om tiden snurrar fortare och fortare? Eller är det för att hjärnan tar längre och längre på sig? Egentligen kvittar det, året försvinner fortare än kvickt och jag som tycker att det var väl inte så länge sedan alla oroade sig för Y2K och om alla datorer skulle störta eller rent av explodera! Det är nästan ett kvarts sekel sedan! Känner mig mossig!

Och inte jäste degen som den skulle så den var kanske också lite mossig!

Ademun har hämtat sin, på arbetsplatsen glömda plånbok, nu och åkt hem igen. Praktiskt när mamma jobbar på samma företag. Fast jag råkade dra isär hans låda när jag öppnade den men det får han fixa själv.

Hur blir man av med utrustning för en medelstor dyk-affär? Om du har tips eller tricks, snälla hjälp mig! Vi har äntligen fått fixat vattenskadorna i källaren i hemmabyn. Det betyder att absolut alla saker som finns där i sju rum och en lång gång har blivit flyttat till badrummet och det mesta av dykar utrustningen ligger i badkaret. För all del, mig gör det inte så mycket. Tror att jag nyttjade badkar sist sena åttiotalet! Krångligt med ryggen att komma i, för att inte tala om att komma upp igen.

Det hör till historien att flera i familjen dyker men inte på långa vägar så mycket som för 20 år sedan. Men nu ska det bli av till jul och nyår! Dyker inte själv men älskar att simma i varmt vatten.  Kompisarna i byn bredvid tycker att 20-22 plus grader i vattnet är perfekt. Jag håller definitivt inte med. 28 grader är väl ganska skönt! Såg precis väderprognosen för hemmabyn. Jag måste kanske stanna i Stenbyn trots allt. Nej det går ju inte när jag måste tömma badkar även om de på tv siade om snöoväder och minusgrader. Var sjutton är mina vinterskor?? Ordning och reda, löning på fredag. Hette det inte så förr?

Det piskar ner och middagen är avklarad. Ska vi ta och se en film och dricka en kopp te? Tycker att det låter vettigt!

Var rädd om dig!