HEJA SVERIGE

Ros av Ademun

REGN

Sitter vid fönstret och läser några av mina tidigare bloggar. De jag skrev innan pandemin. Funderar lite på hur jag har ändrats av pandemin. Då fanns något ljusare, något mer positivt tycker jag. Plus att jag har givetvis läst igenom de tre delarna av bloggarna om min första kärlek.

Det känns som om det har regnat sedan i vintras vilket det inte har! Jag vet bestämt att det var jättevarmt i mars och inga jackor behövdes! Lite annorlunda nu!

Idag var jag på lunch med Helena och Malin men hade tyvärr slängt på mig kavajen istället för trenchcoaten. Efter en god och mycket trevlig lunch, fast TVI för kaffet, önskade jag verkligen att jag hade haft trenchcoaten! Det stod som spön i backen och jag hade en bit att gå till parkeringen. Det är ju bara vatten tänkte jag när jag mötte en tjej som hade skorna i handen och ingen jacka alls. Hon var plaskblöt och jag hade ju bara våta skor!

Svarta moln dansar förbi och regnet vräker ner. Maken har satt på värmen i huset igen och det tror jag inte han har gjort i juni tidigare.

Juni är födelsedagsmånaden hos oss. Storasyster har sin födelsedagsmånad i maj och kan andas ut nu. Vi börjar med twillsen, Monkicka och Plutten. Sedan är det dags för Finalina och vi avslutar med Maken. Sedan är det faktiskt bara tre födelsedagar kvar på hela året! Nani och LEJONPYRET i juli och sist jag.

Kan du tänka dig? Solen skiner och det är flera timmar sedan det regnade sist! Man baxnar och börjar nästan tro på att det blir varmt igen. Himlen skiftar i grått och blått och sparvarna flyger runt som galningar! Erkänns, jag är förtretad på sparvarna! De sätter sig på mina fönsterbrädor och gör vad som helst där, framförallt bajsar de!

Fläderblomssaften är klar för i år. Det blev ungefär 15 liter och det bör räcka. Fick ett litet träd för några år sedan efter att det stora trädet hade knäckts av en jättestorm. Det är första gången den blommar så det är kuligt!

Solsken och jag hade gärna hängt upp tvätten ute! Visst är det skönt med luft torkade laken! Sommerauerbauer, skojar inte! Han, det vill säga gården hans, heter så. I vilket fall som helst har han kört dynga precis hela dagen och då kan jag definitivt inte torka tvätten utomhus.

På familjefronten blir det att fira twillsen på söndag. Idag ser det ut som att LEJONPYRET kommer att vara hemma för första gången sedan början av februari! Han är fri från sonden nu och har utrustats med portabel syrgas.  Jag längtar att ha honom här men också att småfolket får träffa honom efter så lång tid.

I morgon är det Sveriges nationaldag och det ska firas med ett besök på möbel varuhuset. Fast på kvällen efter jobbet ska jag kolla på Skansen!

Var rädd om dig!