GLIMTAR AV PARADISET

 

Glimt från mitt rum

 

Familjen XXL

God fortsättning! Jag hoppas att du har haft en riktigt god och trevlig jul och nyårshelg. Det har jag haft i alla fall. Fast ditresan och hemresan var nog bland det värsta jag har varit med om och då har jag, SAS-barn, rest en del.

Resan dit var lite speciell med tre flyg, två minibussar och en färja och det gick på 30 timmar! Hemresan var något färre byten men tog 36 timmar och det utan att kunna somna på flygplan! Nu kanske du undrar om vi var i Antarktis eller Galapagos för det tar ju ett tag att ta sig dit. Nej vi var i Thailand! Fast på en ö som heter Samui. Och på grund av stormen innan jul blev allt inställt och ombokat och intrasslat!

Maken, Ademun, Lille A och jag kom till slut fram till den enorma villan med 26 sovrum i fyra byggnader.. En vänlig själ satte ett stort glas iskallt vin i min hand och visade oss till vårt rum och sa att de håller den stora julmiddagen tio minuter så att vi kan fräscha upp oss! Tio minuter efter 30 timmars resa! HJÄLP! Inga resväskor hade vi fått med oss och det var bestämt att vi skulle vara vitklädda. Tack och lov hade storasyster köpt vita t-shirts. Av med kavaj och tröja, i med vinet, på med T-shirten och läppstift och det gick på nio minuter!

Upp till matsalen och fyrtiotalet personer kramade och hälsade på oss. Det fanns småbarn som jag inte hade sett tidigare (covid) och en hel massa människor som det var flera år sedan sist. Till slut var vi faktiskt 49 personer och då var inte Plutten, svärdotter och LillAnte med. Ytterligare två kom inte heller. Tur att villan är såpass stor för annars hade vi inte fått plats! Jo, jag vet, hjärterum och stjärterum men…..

Det var början på en helt underbar semester tillsammans med jättefamiljen. Vi hyrde en djonk och skumpade fram för just den dagen var det blåsigt. Vågorna kom samtidigt från höger till vänster och framifrån och bakifrån. Det gungade så att sjösjukepillerna hade en rykande åtgång!

En annan gång var det en katamaran och vattnet var lugnt och vi simmade och letade snäckor. En förmiddag vandrade vi uppför ett litet berg till vattenfallet. Tänk att i forntiden så visste någon smart själ att just jag skulle ha tuppat av om jag inte hade kunnat doppa fötterna i kallt vatten när jag väl kom upp. Sedan lunch på en liten ”restaurang ” vid vägen i värsta monsun regnet! Det regnade från vänster till höger så det hade varit bra med en eller två väggar för nu blev både vi och maten blöta!

Maken och några till var och golfade och kom hem och  berättade att en kobra hade också gärna spelat med men det fick han inte utan blev iväg schasad. På sätt och vis bra, i djungeln får man aldrig glömma att det är just det, djungel! Vårt sovrum var minst dubbelt så stort som min första lägenhet som var 40 kvm. Men vi delade rummet med en större  familj ödlor. 🦎. Vilket i och för sig var bra för de äter mygg. Ödlorna måste ha varit på julmiddag för vi vaknade på andra morgonen och hade fullt med myggbett! Tja, vad gjorde vi mera? Jag spelade biljard med Lille A, (tyckte att farmor var kass vilket stämmer) och med Pajas som också tyckte det men förklarade tålmodigt hur man gör gång på gång. Jag förlorade och Pajas vann i fall du undrar!

Vi simmade och lekte i en av tre pooler. Ja, inte på nyårsafton för då låg det en pytonorm i och simmade runt. Den var 1,5-2 meter lång och trädgårdsmästaren fiskade upp den och alla barnen dansade runt och gallskrek! Med ett kast flög ormen iväg till buskarna och jag är helt övertygad om att hen svor långa, osande eder att aldrig någonsin simma när det fanns folk runtomkring!

Nyårsafton blev mysig med grillning på stranden, cocktails och hummer och steak och en hel massa annat gott! En grupp visade upp konster med brinnande klot och pinnar. Alla mammor manade sina barn att så gör INTE vi och det är BARA vuxna som får leka med eld. Ja, du förstår förstås!

Snipp, snapp, snut, så var semestern slut.

var rädd om dig!