GALET

Utan kommentar!

Omtumlande vecka, lindrigt sagt

Ja det har varit en vecka med många upp och ner. Rena bergochdalbanan! Ta bara vädret! Alltså nu i skrivande stund fullkomligt vräker regnet ner och solen skiner samtidigt och det är ju bra för då laddas solcellerna igen. Imorse var det endast 9,7 grader och på eftermiddagen blev lite över 20 och nu sjunker det snabbt! Tur att Maken, som är i hemmabyn, har vinterjackor där också. Såvitt jag har förstått det blir ca 5 plusgrader där i natt! Och vi skriver faktiskt augusti! Fast tyvärr inte en endaste liten kräfta i sikte! Suckar djupt!

Kompis Anita med man skulle komma på torsdag eftermiddag men dök  upp först strax före 23:00. Trafiken, trafiken. Jag hade inte lagat middag så det var okej men jag hade förberett en ”jause” som österrikare älskar. Hennes man kommer från Oberösterreich. Men den fick Maken äta själv, jag är inte särskilt förtjust i kallskuret till middag.

Dagen därpå var Anita och jag iväg på diverse äventyr och bordet på värdshuset var bokat. Frid och fröjd, god mat och tidigt hemma för de skulle iväg nästa dag kl 03:00 till Italien. Vi satt och pratade ett par timmar för som Anita sa, sova kan hon göra i bilen på den 11 timmar långa resan ner. Konstigt nog vinkade jag inte av de kl 03!

Fast det var nog lika bra det, på morgonen när Maken, med näsan i morgontidningen, svarade att han mådde bra och hur var det med mig? Svaret blev: jag vet inte riktigt säkert. Då tittade han upp och hällde nästan ut kaffet som var på väg till munnen! Att beskriva det som fläskläpp är missvisande. Jag såg förstörd ut efter en helt misslyckad läpp förstoring! Höger sidan stod precis rakt ut och halva ansiktet dubbelt så tjockt. Fast inget som inte har något gott med sig! Inte en enda rynka var att ses!

Slurpade i mig kaffet, kunde inte stänga läpparna och iväg i doktorn. Han tittade i fem sekunder, bad mig le, sträcka ut tungan, le en gång till och serverade sedan diagnosen. Akut allergisk reaktion. Det blev snabbt dropp och sedan hem. Helt ärligt, det finns bilder men jag är inte säker och jag vill ju absolut inte skrämma någon! Vi får se.

Varje sommar gör vi en utflykt med varje barnbarn. Samma dag var det Pajas tur och han önskade sig schnitzel och SoccerGolf. Jag gissade att många på restaurangen och senare på banan trodde att jag hade gjort i ordning mig för Festspiele! Men det blev en underbar eftermiddag med Pajas och avslutades med glass. Och bästa var naturligtvis att Pajas vann över Opa med en poäng för Opa klarade inte sista hålet trots att Pajas visade precis hur man gör både två och tre gånger! Om du inte vet det, han är sju år gammal. Opa är eventuellt något lite äldre!

Det var lite underligt, för droppet skulle snabbt få mig att se någorlunda normal ut men det gjorde inte alls. Svullnaden började flytta på sig från höger till vänster och sedan hela överläppen. Snacka gigantisk DUCKFACE!

Hemma igen med väldans mycket myror och oro i kroppen för Pyret var på väg men hade väl inte riktigt bestämt sig om han ville eller inte.

Till slut blev han övertalad att det var dags. Och jag blev farmor för andra gången!

TACKAR SÅ JÄTTEMYCKET!

Som du redan vet har jag gett familjen mer eller mindre fantasifulla namn här, du vet antagligen vad alla heter i verkligheten. Pyret heter Anton VIII. I rakt nedstigande led, pappa till son i 8 generationer. Och det kan man inte rucka på trots att Anton för mig är Emils pappa! Fast jag erkänner att jag har vant mig vid namnet under trettio-talet år.

En sista väderrapport ska du få. Det ösregnade i morse med 13 grader och jag hade gärna haft en jacka eller kofta med till kontoret. Och nu strålar solen och det är nästan 30 grader varmt! Vädret ändrar sig fortare här än i Skottland!

Var rädd om dig!