FRÅGOR

Vad gör de?

 

Påskris?

FRÅGOR

Mer än hälften av fastan ( tro det eller ej, autokorrekturen skrev festen! ) är över och jag undrar fortfarande hur många som har räknat dagarna och inte fått till ett vettigt svar. Nu menar jag alla, inte bara troende österrikiska invånare. Om du räknar dagarna blir det ju mera än de fyrtio som det står i bibeln. Jag har gjort en liten undersökning bland kunder, vänner och bekanta och faktum  är att en enda person trodde sig veta varför! Resten hade ingen aning. Okej, jag har inte genomfört en förfrågning av tusentals personer, kanske bara ett femtiotal, men ändå. Svaret är att söndagarna i fastan inte räknas för då får man äta och drickas vanligt! Who knew!

Jag har flera frågor för jag har idé torka! 🤦🏽‍♀️🤷‍♀️

Om jag ställer en kvist av ett litet, ej friskt äppleträd räknas det då som påskris om jag hänger lite påskdekorationer och några fjädrar i det? Trots att ris oftast är i mertal? Var är Sara Lövestam när hon behövs? Har du hört eller läst om henne? En dundersmart ( har läst lite Bamse för småfolket) tjej som förklarar svensk grammatik på ett alldeles underbart sätt!

Är vinter vete sått på vintern eller skördas det på vintern? Ingen aning och jag erkänner att svaret inte kommer att påverka mitt liv nämnvärt. Och jag erkänner direkt att tanken till denna fråga har jag lånat av BANG. Barbro Alving var en otrolig journalist och dessutom kåsör med massvis av böcker. Jag var fastlåst i en sjukhussäng i ett par månader i min tidiga ungdom  och en gång hade Pappa med sig boken ”Kärringen mot strömmen”. Den räddade nog mitt lilla förstånd. Jag har läst i sönder den och när det är bara blir citroner i livet läser jag om den! Jag kan bara bli på bättre humör när jag läser den. Och det trots att jag nu efter femtio års läsande kan stora delar utantill! Som sagt, lilla förståndet!

Jo, jag har en till fråga, vad ger man en kille som har precis fyllt åtta och fick av sin mormor en veckas semester i Egypten? Hur i hela friden ska jag toppa det? Inte en aning men gissar att det går inte! Farmor måste vara bäst fast jag tror att jag har förlorat innan vi har firat Lille A! Det blir först på söndag.

Jag undrar mycket över de fem hararna som bor någonstans i närheten. Kan de inte äta upp blommorna hos någon annan? Måste det ske i min trädgård? Smakar mina få blommor bättre än hos grannen? Som du vet slänger jag ner lite tulpanlökar varje höst och sedan har jag gjort mitt trädgårdsarbete för det året. Nu har jag stängt grinden till infarten i förhoppning att hararna inte kan hoppa över eller krypa under den. Maken gnisslar för varje gång han ska in eller ut med sin bil, först måste han öppna och sedan stänga. Och när han kommer tillbaka upprepas allt!

Och sedan undrar jag vad bonden som äger fältet precis framför vårt hus bygger. I morse kom killen med alla maskiner och började gräva. Sedan kom hans fru med flera maskiner och nu har de hållit på precis hela dagen och jag har inte suck vad det är eller blir. En vall, en djup skreva och ett mindre dike. Ja, du ser på bilden hur det ser ut!

Nu blir det middagsbjudning och jag ska laga svenskt. Det blir kul att se hur gästerna gillar det. Och på söndag har Lille A önskat sig en något annorlunda födelsedagsmiddag! Jag skojar inte, han önskar sig stuvad spenat med stekta ägg! Vilket barn! Fast jag får nog lägga till lite mera mat så att inte resten väljer att gå till Donken! Det får bli fisk och potatis också fast det äter inte Lille A.

Var rädd om dig!