FÖRLÅT DRÖJSMÅLET

Smyckat med björk för Jesu Lekamen

Förlåt, förlåt

Det blev ingen blogg förra veckan på grund av att jag inte kunde logga in mig.

Gissa vilken dag

Gissa vilken idag det är,  det är ingen vanlig dag för det är Sveriges nationaldag

Hur tusan kan jag vara så svensk?? Jag bara undrar…

Man ska ju inte basunera sin ålder som kvinna, det får räcka med att pensionsåldern kan räknas i dagar numera! Och väldans många år,

de flesta,har jag firat utanför Sverige. Numera är det ju inte alls svårt att hänga med i vad som händer och fötter hemma. Det var liksom helt otroligt omöjligt på 60-talet eller 70-talet. Faktum är att inte före det sista årtiondet fanns det möjlighet att ha en snabb och okomplicerad kontakt med familj, vänner och Sverige.

Ser direktsända bilder från ett soligt och varmt Skansen på paddan. Alla kungabarnen med partner men bara två barnbarn är med. Lite synd tycker jag nu när vi har så många kungliga barnbarn! Småbarn som yrar runt är ju alltid kuligt! Undrade lite om alla som sjöng och spelade, tror faktiskt inte att jag kände igen en enda. Operasångaren lät bekant fast jag hade hellre velat se Rickard Söderberg. Men det var såklart ingen som frågade mig! Men jag erkänner att jag har en svag punkt när det gäller honom. Jag tycker att han är störtskön! Och sjunga kan han verkligen! För övrigt vill jag förklara att ordet störtskön har jag lånat av Balou i filmen Djungelboken.

Vår födelsedagsmånad har startat med buller och brak. Först ut är twillsen. Maken gratulerade Monkicka först och satt med klocka i handen i två minuter och sedan var det Pluttens tur eftersom han föddes två minuter efter Monkicka. Vi firar på söndag tillsammans med Maken som firar fars dag. Sedan en liten respit innan vi firar Finalina och sedan följer Maken. Månaden blir nästan lite dyr som december fast med många fler tårtor! Fick precis besked, ingen tårta på söndag. Twillsen vill ha glass! I stora lass och med såser och strössel och maränger och chokladsplitter! För att inte tala om vispgrädde! Kompis Lotta har en lillasyster som kalas Vipsen och jag har i över 40 år sagt fel, Vispen! Tur att kompisar kan förlåta det mesta! KRAM LOTTA!

Det blir lite kort för jag har spenderat många timmar i trafiken idag! Alla, absolut alla, ville köra söder idag! Suck stön!

Bilderna tog jag ikväll. Imorgon är det Jesu Lekamen och i hemmabyn ställs björkkvistar upp längs gatorna där processionen går. Symboliserar palmbladen som är lite svårare att få tag på i Lungau!

Ha en fin helgdag!

Var rädd om dig!

Smyckat med björk för Jesu Lekamen