SWEA International

Återkommande aktiviteter

Nätverksluncher

Våra nätverksluncher äger rum en gång i månaden och är trevliga tillfällen att träffa många av medlemmarna och kanske lära känna några nya. Vi äter lunch till självkostnadspris på något mysigt ställe i stan och samtalen surrar i luften! Luncherna planeras av Gunilla Schorr, som är flitig i sin strävan att bjuda på omväxlande lokaler. Tid och plats för kommande nätverks luncherna hittar du i programmet.

Frukostklubben tar en paus

SWEA-frukostar

(f.d. Torgfrukost) SWEAs frukostträffar startades under namnet Torgfrukost år 2013 av Christina Carlström som då var medlemsansvarig. I början koncentrerade vi oss på att besöka de olika torg och marknader i Wien. Framförallt besökte vi lokaler med „det där lilla extra“. Lokala hemgjorda och helst ekologiska produkter och där service och atmosfären var personlig och hemtrevlig.
Under de senaste åren har vi „vidgat våra vyer“ till att omfatta många olika typer av frukostställen, allt ifrån lyxfrukost på Clementine im Glashaus, ett Wienerpalats, till gemytligt besök hos pensionerade „Omas und Opas“ på Vollpense. Självfallet fortsätter vi också att träffas på Wiens fina och livfulla torgmarknader. Därför bytte vi år 2019 namn till Frukostklubben.
Frukostträffarna börjar klockan 9:00 och du är välkommen närhelst det passar dig bäst! Du kan äta frukost eller bara dricka en kopp kaffe, träffa andra Sweor och prata lite.
Hör gärna av dig till till Monika, vår programsamordnare på program.swea.austria(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com om du har något trevligt förslag på ett nytt frukostställe, gärna med „det där lilla extra“.

Fest & Traditioner

Fest och traditioner
SWEAs syfte är att främja och sprida kunskap om svensk kultur och tradition, det svenska språket och att verka för Sverigefrämjande utomlands. Att värna om vårt kulturella arv och språket är en självklarhet för varje Swea. Detta gör vi bl.a. genom våra återkommande aktiviteter. Dessa aktiviteter återspeglar just den förankring och respekt för våra traditioner som vi representerar. Utöver dessa traditionella begivenheter har vi en och annan återkommande aktivitet med mycket prat och skratt. Riktiga höjdpunkter med andra ord!

Silllalunch

Silltallrik

Varje år ordnar Gunilla Schorr en traditionell ”Sillalunch” hemma hos sig. En mycket populär aktivitet med begränsat antal platser.

Se bilder från våra tidigare Sillaluncher här

Valborg

Valborg

Valborgsmässoafton firar vi med våreld, studentmössor och sång på Svenska kyrkans innergård.

Se bilder från våra tidigare Valborgfiranden här

Nationaldagen

Nationaldagen

Heja Sverige!!!

Även denna årliga begivenhet firar vi på Svenska kyrkans innergård tillsammans med de övriga svenska organisationerna i Wien. Våra bakkunniga Sweor bidrar med mycket uppskattade Sverigebakelser.

Se bilder från våra tidigare Nationaldagsfiranden här

Sommarfest

En gång per år försöker vi ha en sommarfest som avslutar vårsäsongen. Ett knytkalas med alla läckerheter som vanligtvis serveras på ett Midsommarbord.

Se bilder från våra tidigare Sommarfester här

Gåsalunch/Gåsamiddag

Goose

En mycket populär programpunkt med rötter i Skåne. Lunchen för de som föredrar dagtid arrangeras av Gunilla Schorr. Våra duktiga programmakare ser till att även våra arbetande systrar får vara med på kvällstid och arrangerar en Gåsamiddag.

Se bilder från våra tidigare Gåsaluncher här

Luciafest

Lucia

En superrolig tillställning hemma hos Kerstin Novotny med idel vitklädda Sweor. God mat och dryck i överflöd, sång, skratt och ibland djupare diskussioner ibland inpå småtimmarna.

Se bilder från våra tidigare Luciafester här

Auktion

Auktionshammare

Ett fantastiskt kul initiativ sedan många år som äger rum hemma hos Christina Wimpissinger. Alltid god mat och dryck. Alla närvarande tar med sig tre föremål och sätter ett (lågt) utropspris. Påhittigheten vad gäller auktionsföremål saknar motstycke.

Se bilder från våra tidigare Auktioner här