DET RULLAR PÅ

Vår!

PÅSK/VÄNNER/ KNÄCKEBRÖD

Tja, som du redan har gissat, här blir det blandat bandat! Tar det viktigaste först! Det finns vänner som man umgås mycket med och utan någon speciell anledning helt plötsligt inte träffar mer. Det finns vänner som flyttade till andra sidan på jordklotet och då, snigelpost-tiden, försvann ur ens liv. Det finns vänner som man har genom barnen, jobbet eller partnern. Så länge situationen gäller är vänskapen intakt men om det ändras så är det oftast slut.

Sedan har vi bästisen, oftast tjejer som möts i tonåren och delar absolut ALLT! En del klarar av att hålla ihop livet ut men det är nog inte så vanligt. Mamma och Tant May var bästisar tills mamma dog.

Sista kategorin är de vänner man har och sällan träffar, ofta på grund av avståndet, men när då blir av, är det som om vi sågs igår! Det är så makalöst skönt! Inga krångligheter behövs, varken makeup eller fina fasader. Korten på bordet och det här är jag/du. Våra hemligheter är just det, hemliga. Angår ingen, absolut ingen annan.

Jag har den otroliga lyckan att ha flera sådana personer i mitt liv!  Och inte nog med det. En kom hit till Stenbyn i helgen och hon hade minsann med sig knäckebröd! Och inte vilket som helst utan mitt absoluta favvis bröd. Jag är lite osäker på vad som är tillåtet och inte när det gäller reklam men jag kan säga att det kommer från Dalarna och är extra brunt och inte platt. MUMS! Jag har redan gömt det. Det har jag också gjort med lösgodiset som hon också hade med sig! Nani sa genast att hon visste precis vart det var gömt men jag påpekade att jag använder inte längre den platsen för i princip känner alla till den! Jag har ett nytt gömställe och jag hoppas att du förstår att jag inte talar om vart det är. Det händer ju faktiskt att familjen läser mina rader!

Nu har fina vännen åkt och det var två underbara kvällar med bubbel och mycket prat. Saknaden var stor (och är fortfarande) men den fick maka på sig  lite helt plötsligt! Montörerna som skulle komma kl 7:30 kom två minuter efter att vännerna ( hon hade maken med sig! Hej Stefan!) åkt kl 6:59. Det var fyra minusgrader ute och jag i öppna tofflor. Va! Är ni redan här? Sedan satt de i bilen och rökte och lekte med mobilerna i lite över en timma. Dörrklockan klingade mitt i frukostmackan, jag öppnade dörren och jannen sa att de sticker nu för det var fullt med is på taket och då kan de inte gå upp och börja montera. Det är nämligen så att vi ska sätta upp solceller. Jaha. Jo men vi kommer tillbaka, kanske i eftermiddag. Nej, det gjorde de inte! Man ska inte luras, de kom tillbaks och parkerade ett jättepaket i carporten så jag får dra in fläsket när jag parkerar!

(Puh! Jag undrar redan hur jag ska klämma in påsken!)

Dag två av Odyssén med montörerna

Det är lika bra att erkänna direkt, jag är kvällsmänniska, det betyder att jag är inte direkt till min fördel jättetidigt på morgonen.

Det bultades på dörren och dörrklockan ringde storm tio i sju imorse. Jag hade inte fått veta att de skulle komma och låg konstigt nog fortfarande kvar i sängen! Rusade ner till garaget och öppnade så att killarna kunde komma åt materialet. Låste dörren och störtade upp för att dra på mig kläder och så ner igen. Den ena såg ungefär ut så som jag kände mig fast jag har inga piercingar! Tur att det var dagsljus för på natten hade jag nog blivit skraj! Två timmar senare hade de rökt klart, fått besök av två andra jannar och till slut gått upp på taket. Tack och lov var jag tvungen att åka till jobbet!

Körde snabbt hem på lunchrasten för att ställa in matvarorna i kylen. Jannarna var uppe på taket och det borrades och andra konstiga ljud hördes. De stack på sin lunch och jag tog tillfället i akt att dels fotografera taket, dels åka tillbaks till jobbet.

Ena firman klar-jobbad och jag körde hem igen för att äta sen lunch och 30 minuter senare börja jobba med andra firman. Det brakade och borrmaskinerna gick varma på taket. Jag höjde volymen på paddan och helt plötsligt blev det tyst där uppe. När timmen var klar kollade jag och deras lastbil var borta. Fort ut och fotografera och in och jobba lite mera.

Nu är min lilla undran bara, bultar de på dörren i ottan imorgon igen eller går de i gång direkt? Hmm…… Jag lägger fram kläder och hårborste för säkerhets skull!

Var rädd om dig!

Ps. GLAD PÅSK! 🐣