DEALER

För ca 55 år sedan i Bangkok

KAKOR

Jag har en himla massa kokböcker hemma på diverse språk. En del är över hundra år och har roliga idéer om hur man håller höns ordentligt och hur man ser till att pigorna sköter sina arbeten på bästa sätt. Det finns också ett kapitel om hur man slaktar och hur man tar till vara på ALLT!

Dessutom har jag två utgåvor av Sju sorters kakor. Jag tror att den har väl de flesta antigen själva eller hos någon släkting. Nu undrar du kanske vart vill jag komma. Jo, jag dealar i kakor nu för tiden! Fast jag tjänar inte ett öre och måste också betala fullt pris. En före detta kund till mig och hans fru bakar julkakor så det skvätter i oktober och november! Och de bara skrattar lite hånfullt när jag pratar om sju sorters kakor. De har ca 25-30 sorter varje år och bakar långt över 100 kg! Allt bakas hemma i deras helt vanliga kök med en vanlig liten ugn. De har fyra barn, 3-10 år gamla. Hur hinner de? Hur orkar de?

Min roll är, förutom att beställa själv, är att samla in från barn och vänner hur många kilo de vill ha. Så nu har jag en lista på vem som har beställt hur mycket för annars vet jag inte hur mycket pengar Lukas ska ha.

På jobbet i förmiddags kom frågan var mina tomtenissar är. Ska du inte ställa upp de snart undrade Heidi. Jo de kommer nästa vecka. Och hon berättade att hon hade minsann redan dekorerat hemma för julen. Hade jag gjort det? Nej, vi ska inte ha jul i år. 😢. Vi är ju bortresta och ska fira där. Men det svider i julhjärtat jag lovar! Så nu funderar jag på hur jag ska få in lite julstämning i alla fall. Det första har jag löst, en adventskrans på köksbordet. Kanske någon liten tomte och i alla fall vintergardinerna.

Tja, Lukas har varit här och hämtat husets samtliga plåtburkar. Jag letade fram sju stycken fast jag undrade lite varför jag har sparat så många. Tio och ett halvt kilo kakor har jag beställt som kommer om ca 10 dagar, i alla fall lagom till första advent. De är verkligen ljuvligt goda och bakade på bästa ingredienser och dessutom med kärlek! Kom och fika hos mig så får du smaka!

Det är definitivt dags att plocka fram lite mysljus och tända. Just där jag bor är det inte jätte kallt men i hemmabyn är det minusgrader. Så den här helgen får maken åka dit själv för jag har Stenbyns kärringträff och dessutom kommer några som pluggar svenska med mig på lördag för fika och film. Det blir kul och prinsesstårta är beställd! Mumsigt värre. Måste bara påminna Nani imorgon så hon bakar i tid. Undrar vilken färg på lock jag får? I Stockholm såg jag flera konditorier med orangea marsipanlock. Fast det var nog för Halloween. Jag har för mig att Nani hade blåa, rosa och gröna lock. Foto utlovas till nästa vecka.

Imorgon kommer DäckLeo och skiftar mina däck. (Han heter naturligtvis Leo men det gör även hans pappa, hans farfar och farfarsfar! Och det är alltid DäckLeo som kör runt och skiftar däck.) Tyvärr inte hemma hos mig men inte långt härifrån. Det blir stressigt för sedan är det sjukgymnastik och snabblunch och till kontoret. Man vet att man lever och det är ju bra!

Var rädd om dig!

PS. Varför är jag helt osminkad?? Kunde ingen ha satt på lite färg??