BLÖTT

 

Mitt liv

HEJ SA PETRONELLA IFRÅN PLASKEBYN…

Vi var i hemmabyn med Monkicka. Vädret var mycket växlande men priset togs när Monkicka öppnade sitt sovrumsfönster och solen sken, det regnade och det snöade! Allt samtidigt!  Vårvädret  är väldigt ”apriligt” tyckte hon.

Någon dag senare kan jag bara instämma, allt från snöstorm till tio sekunder solsken. Tja, det blir väl bättre och jag vågar inte riktigt att klaga högt, skrivet är ju inte sagt eller eller?

Alla som känner mig vet att jag är svenska och uppvuxen i Asien. Alltså tycker folk att jag ska tåla hur mycket kyla som helst ( det gör jag också faktiskt men det beror nog mest på att min termostat är trasig) och att jag ska trivas i riktig hetta vilket jag inte gör! Nej fy för hetta! Sovrummet ska ha max 10-12 grader C är min fasta åsikt. Om jag fick bestämma, underförstått: det får jag inte, skulle luftkonditioneringen vara på från och med april till november! Du kan kanske tänka dig vad Maken tycker om det!

Någon dag senare och på radion undrar de om vintern någonsin kommer att ta slut. Reportern svarar med att säga byt inte till sommardäck nu för imorgon kan det ligga snö på gatorna! Jag hör detta i bilen som jag precis har fått bytt vinterdäcken på! Tja, det är bara att gilla läget.

Medans jag väntade på bilen såg jag  en kvinna som också väntade. Det var något så bekant över henne och jag funderade på vem det kunde vara. Hon vände sig om och jag såg på en gång att jag inte känner henne men hon var jättelik min kusin Lalla! Mig veterligen har Lalla aldrig varit i Österrike men likheten var enorm. Och det var bra för nu ska jag skriva till henne och kolla om hon har fått ihop lite datum, namn och annat om våra morföräldrar. Storasyster, Lalla och jag är äldst i släkten så om jag har frågor måste jag ställa de nu. På min pappas sida finns ingen kvar och jag har en massa frågor som nu blir utan svar.

I födelsepresent förra året  fick jag av Lille A en bok. Det är en bok som jag ska fylla i om mig och sedan ge den tillbaka till Lille A. Tänk om mina päron hade haft och fyllt ut en bok var? Då hade jag kanske haft svaren på flera frågor nu!

Jag köpte för många år sedan ett häfte som heter Listan. Där skulle man skriva in en hel massa saker om sig själv och ens liv. Det var jätte blandat med allt i från favorit maten till första pussen och drömmar. Det tog mig flera år att fylla i den för vissa saker var jag tvungen att fundera på först! Har man galopperade alzheimers så har man!

Alla glada trädgårds-entusiaster är sura och griniga. Inget kan de göra i sina trädgårdar och jösses amalia blomkål det är ju nästan slutet av april! Det blir inga tomater eller sallad för att inte tala om att bina inte får tillräckligt med pollen och då blir det ingen honung! Oh jé, oh jé!  Jag är glad och på gott humör för mitt lilla trädgårdsarbete gjorde jag i oktober och till nästa oktober är det långt kvar! Ett barn med spade, några påsar med tulpan lökar och saken är klar för ett helt år! Och ett barn är ett barn även om barnet i fråga har passerat både 30 och 40-års gränser!

Var rädd om dig!