BLANDNINGEN

Blåbärsskogen hittade jag men inte Putte

Blandade betraktelser

Som sagt, jag har inkomst ledigt den här veckan. Gissa om det känns makalöst att inte behöva fundera på genus och kasus och andra oroligheter! Jag lärde mig för länge sedan att det heter” der, die, das”. Ha! Det heter inte så längre utan nu ska man säga ”der, das, die”! Fast absolut ingen kan säga varför! Vet du varför? Hör av dig i så fall.  Och förresten så lär de väl ändra på det snart och då blir det ” das, der, die” i alfabetisk ordning!

Solen tävlar med tropiska temperaturer och i hemmabyn stönar de flesta. Fast de smarta går till någon större matvaruaffär och de infödda vet precis var kalla luften kommer in och det står alltid ett par där och kollar oändligt långsamt på varorna i närheten. Erkänner på direkten, jag kollar var de står och ställer mig också där och behöver mycket tid för att kolla om djurmaten är den rätta! Vilken tur för mig att ingen vet att jag har make och fyra barn och absolut inget husdjur!

Ett par vänner var på genomresa och stannade till för en gemensam lunch. Vi körde upp till Ludlalm. Lagom mycket folk, trevlig service och god mat. Samtalet flöt lite om semester och hur det är att den alltid är för kort. Kompisen undrade hur mina svärföräldrar hade tyckt om mig. Tja, inte så bra och inte heller om mina/ våra barn svarade jag. Hon ville veta mera och frågade på. Till slut kom dagens replik: jamen du ser ju helt normal ut! Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Folk är underbara! Så nu vet du att jag ser helt normal ut! 😂

Väderprognosen lovar närmare 33 C imorgon och småfolket och mormor beslöt att vi behöver åka till Prebersee och träna på simningen. Sjön ligger på ca 1600 meter över havet och det är alltså inte lika varmt som i byn. Men man måste kolla vart man sätter ner fötterna för att inte tala om vart du lägger ner handduken och sedan sätter dig! Det ligger komockor överallt! Kossorna har också sommarlov och travar runt lite här och där! Och rätt vad det dyker det upp mini ponnies ute på eftermiddagspromenad. De bor där och går själva runt sjön och låter sig gärna klias och klappas. Finalinas hjärta exploderar nästan av glädje! Make till djurvän!

TEKNISKT AVBROTT

Ursäkta avbrottet!

En svältande Pajas behövde omedelbums en kvällsmacka med mycket sylt på! MORMOR! Det måste du ju förstå, det är säkert minst två timmar sedan vi åt middag!

Läste i tidningen att Prebersee är Salzburgs kallaste sjö och kommer aldrig över 20 grader. Det gjorde just inget idag för att det blev 33 grader i hemmabyn och vi bara stönade! Vi åkte upp och resten av familjen hoppade i och svalkade sig. Själv satt jag i skuggan, solhatt, största solbrillorna och fullt påklädd! På grund av ryggen klarar jag inte att simma i kallt vatten! Men som tröst fick jag en iskall och oerhört blöt Pajas i knät för han frös! Så sedan var jag också blöt! Underbart! Dessutom blev det mycket svalare!

Ikväll har vi tänkt oss att grilla ute. Vi gör det två gånger om året. Hittade en jättestor järngryta som vi lägger ved i och sedan grillar vi korv, marshmallows och annat gott. Småfolket har egna pinnar lagom långa så att det inte händer någon olycka. Fast just idag ser det lite knasigt ut, det duggregnar och det är ju inte så bra att grilla i. Så typiskt för igår hade det fungerat hur bra som helst.

Du kan säkert tänka dig vad våra grannar tycker när vi grillar i mellandagarna med minus 20 grader!

Sista rapporten

Vi grillar ute. Svärsonen har förberett elden och allt blir bra. Solen skiner och det blev varmt och någon större längtan efter en öppen eld har jag tyvärr inte. Tja så är det. Hur var det hon sjöng? ” Sånt är livet….” Stämmer rätt bra tycker jag.

Dags att plocka fram korv, bröd och framförallt marshmallows!

Var rädd om dig!