APRIL, APRIL NÄ DET ÄR JULI

Stugans väktare

KAFFE

Livet utan kaffe är otänkbart. Åtminstone tycker jag det. Vakna på morgonen, vare sig man är utsövd eller inte och ta den första koppen, det är räddningen för resten av dagen. Jag har den helt otroliga lyxen att alltid ha äkta svenskt bryggkaffe i Stenbyn. Kompis Anita med make (österrikare) tar med sig flera kilo varje gång de är här på besök. Tack och lov kommer de minst två gånger per år.

Här i Stenbyn är vattnet stenhårt. Vilket i sin tur betyder att alla maskiner som använder vatten går sönder av all kalk som fastnar i rör och slangar. Och det trots att jag använder avkalkande rengöringar varannan månad.

Jag är inte helt säker men tror att vi har den tionde maskinen just nu. Och nej ingen modern maskin som maler böner och skummar mjölken till en cappuccino. En helt vanlig bryggmaskin. Det enda som den kan är att brygga kaffe. Javisst ja, den har en tidsinställning också. Maken kan därmed få sitt morgon kaffe i termosen och sippa sig in till staden! Det är lugnande för honom och bra för elever och studenter.

Hmmm, undrar just om vi hör till dinosaurierna nu? Kommer faktiskt inte på någon, vare sig släkt eller vän, som fortfarande brygger helt vanligt kaffe. Alla har en mer eller mindre jättemaskin som gör allt utan att tvätta fönster! Det är nog bara vi och inte nog med det, vi har fortfarande en land-linje! Eller heter det fast telefon? Inte för att det någonsin ringer i den, jo det gör det visst! Det finns ett callcenter i India som vill kolla min dator, som jag inte har! Fast det tror de inte på och ringer tillbaka efter en månad. Fast det är sant, jag har ingen dator alls. Det som ska göras sker på paddan och pyttelite på Makens dator.

Du får ursäkta om jag hoppar runt lite här och där. Går i väntans tider och hoppar vid varje signal. Just signalen vi väntar på har inte kommit än och Pyret retas för fullt! Men för fem dagar sedan blev jag BONUS FARMOR till Kiyansh vars föräldrar kommer från Indien och för dem heter jag Aunty C. Och snart ska vi åka och beundra underverket. Han är perfekt och har tjockt, långt, mörkt hår! 🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶

Nu i veckan kommer Anita och hon är i skrivandes stund ute och handlar. Jag har skickat en jätte lista och ökade just nu på med en bön om två askar Nobless! Håll med om att det är gott? Med en kopp nybryggt kaffe. Längtar redan och jag vet inte ens om Anita har sett min bön innan hon betalade och körde hem för att stuva in allt i bilen. Annars får jag kolla om svenska godisaffären har Nobless.

Sådär ja. Vintern rasat ut….. Du vet. De sista tre dagarna har det stormat, blixtrat, åskat och haglat! Temperaturen var ca +35 och är nu +11.7. Förr i tiden brukade jag hänga undan kappor och jackor och tvätta mössor, vantar och resten och plocka undan någongång på senvåren. Det har jag slutat med. Jo det är klart, tvättar jag gör ju fortfarande men varken hänger eller plockar undan. I morse, på väg till kontoret, hann jag tänka att jag skulle ha tagit jackan på mig. Du undrar, hann tänka? Jo, men det är faktiskt bara 2 minuter med bilen till kontoret. Varför går eller cyklar jag inte? Jag har ingen cykel, kan nog inte cykla tror jag och jobbväskan är tung. Och just idag vräkte regnet ner. Fast jag är nog en optimist i alla fall. Efter jobbet på kontoret körde jag till macken i regnet. Hoppade och köpte en biltvätt. Flickan tittade först på mig men sedan såg jag att hon kom på att jag handlar nu och kommer tillbaka när det inte regnar. Nix för jag körde rakt in och lät bilen bli tvättad, blöt som blöt!

Var rädd om dig!