ALLT ELLER INGET

Min farmor i vita klänningen ca 1919. Soffan syns till vänster

MÅTTFULLHET

Måttfullhet är nog ett ganska okänt begrepp i min familj. Hos oss gäller det antingen eller. Det verkar inte finnas något lagom, detta älskade svenska ord som inte lär finnas på andra språk. Ja, jag vet redan, det kommer flera lärda personer som kommer att påpeka att på urdu, swahili,tagalog och flera andra språk finns det visst! Fast jag talar inget av dessa språk! Vart vill jag nu? Jo, det är ju så att Plutten och Bruden bygger hus. Visserligen bor de nu i ett annat land men det går väl? För att inte tala om LEJONPYRET som kräver 24/7 passning och har mer inbokat i kalendern än jag har. Så nu i veckan, samma dag såklart, ska alla fönster sättas in OCH taket ska upp! Dessutom har de två kära en ljuv hemlighet som inte går att döljas mera! ALLDELES UNDERBART! 😍

Det räcker inte för oss! Monkicka går och blir med lägenhet! Som ska ordnas, målas, kök ska sättas in och det pågår en vild handel typ: mamma, om du får mina två små bokhyllor kan väl jag få din stora för den passar perfekt  in i hörnan i sovrummet. Jag har, nehej, hade 40-talet tomtar i min bokhylla som nu fick flytta in i kökssoffan. Javisst ja, den ska också flytta till Monkicka. Det känns helt fantastiskt för det är en kökssoffa som min farmors farmor hade ca 1870. Och nu tar hennes barnbarns barnbarnsbarn den och fortsätter att använda den. Monkicka har slipat den och nu ska den bli målad. Från början var den natur och sedan målades den vanilj och någonstans på 60-talet mellanblå. Nu ska den återigen bli vanilj. Vi har faktiskt foto på soffan med min farmor som liten med hennes föräldrar. Kuligt!

Det var likadant i julas när vi firade jul och nyår med familjen. Vi var 51 personer och då var fem inte med! Vem har julkalas för 51 personer?!  Eller Nanis bröllop med gäster från fyra kontinenter och lågt räknat tio olika språk?!

Ny tråd bokstavligen! Medans jag sitter och skriver ser jag i ögonvrån något svart som rör sig. Fokuserar och ser att det är en liten svart spindel. Så nu är dagens goda gärning gjord, lyfte ut den till balkongen.

Efter flera veckors regnande skiner en svag sol! Allt är så grönt och det är ju skönt men Waltraud kom hem från semestern och höll på att dåna! Under semestern hade hennes otroligt fina trädgård förvandlats till en djungel med hur många mördarsniglar som helst!

Flaggstången har nu blivit vitmålad och korsvimpeln svajar i vinden. Tänk vilken skillnad lite färg kan göra! Maken undrade om vi inte skulle sätta upp en sån där guld-färgad lök kupol som på riktiga flaggstänger men jag sa nej. Det kan man väl inte göra med en gammal mast till någon mindre segelbåt. Åtminstone tror jag att den var det i sitt förra liv fast då, ända till nyligen, turkos!

Solen skiner men jag ser att över Salzburg ligger tjocka, gråa moln. Vi vill inte ha mera regn tack!

LEJONPYRET kom och var med och firade twillsen och allt gick bra. Han blev sådär otroligt glad när han såg sina kusiner för första gången på fyra månader. Ett obetalbart leende från öra till öra!

Var rädd om dig!