SWEA International

SÖNDAGEN

Flachgau från Gaisberg
Foto: m. j.

 

MÅL!

Jag klarade mig nu en gång till! Det låter som om jag alltid har gjort det vilket inte är sant, andra gången nu, men ändå! Vad jag har klarat? Jo, att gå/springa för Wings for Life. Det är ett lopp som springs varje år över hela världen samtidigt. Det är för forskning kring ryggmärgsskador. I år var vi flera i familjen som deltog. Som familj var det solklart att alla skulle välja en annan väg. Vi gick/sprang/lunkade runt i Stenbyn.

Finalina ville gå med mormor och hon peppade ordentligt på.

Nu mormor, nedförsbacke, spring ropade hon och studsade runt. Helt ljuvlig och alldeles underbar! Jag stånkade på och svetten rann. Fast, det erkänns direkt, mycket lättare i år än förra året. Då var det strålande sol och 30 plus! Tog timmar att bli av med knallröda färgen i nyllet.

Pajas spräng tre kilometer och störtade sedan in i trampolinen och blev en gummiboll, upp och ner, upp och ner! Hur orkar han??

Svärsonen (sporttokig) sprang längst och jag kammade hem sista platsen. Vad gör man inte för den äktenskapliga friden? Maken fick prick 10 steg mera och var alltså ”bättre”!

Nästan 162.000 personer deltog!

Glada, svettiga och nöjda gick vi in för att fira Ademuns födelsedag. Smulpaj, kaffe (Gevalia!) och bubblor och presenter.

Sedan gled vi över till Mors dag och mera bubblor och jag fick min present. Den önskade jag mig redan i julas så jag blev jätteglad! En bild på småfolket på en typ målarduk, spänd över en träram.  Superfin och hängdes genast upp.

Av någon anledning var det inte så många som ville gå ut och sparka boll eller spela badminton på eftermiddagen! Det blev mest att sitta och ta det lugnt.

Födelsedagsmiddagen var färdiglagad och bara att värma upp. Nu har vi en paus i födelsedagar. Twillsen är näst men då är Plutten inte hemma. Så vi flyttar fram deras dag och slår ihop med Finalinas födelsedag.

Jo förresten, jag hörde på radion att man kan vinna en hiskelig massa pengar på tisdagskväll så döttrarna och jag har köpt en lott och funderar på hur vi ska sätta sprätt på pengarna! Vi köper hus och lägenheter, bilar och Plutten vill ha en yacht! I vilken sjö han ska stoppa den får han lösa själv! Den ska givetvis vara bautastor och då får den nog inte plats hör!  Och sedan gäller det att resa, givetvis på andra sidan skynket som delar jordens befolkning i två, de som inte har råd och de som reser på annans kostnad.

Det är faktiskt ett billigt nöje och väldigt säkert både mot covid och att det skulle bli verklighet. Tror faktiskt inte att någon i Österrike har vunnit en super pott någonsin så vi tycker att det kunde väl vara dags nu. Och eftersom vi skulle stödja barnhemmet i Reni och andra behövande kan det väl lika gärna bli vi som vinner? En enda gång räcker för oss!

Solen skiner och samtliga bönder har mejat hö som nu ligger på tork. Det luktar gott men du milda tid vad mycket pollen som dansar runt. Bilen är gul och det är även gatorna!  Jag vill inte ha en gul bil! Men, som kompisen Heidi sa, meningslöst arbete att tvätta bilen nu. Vänta en vecka till så är det värsta över. Hon kommer från en bondgård och bör veta. Ha, så sparade jag mig det arbetet! Tack!

Solen dalar sakta ner och jag kan öppna upp. Persiennerna åker upp och den svala kvällsluften strömmar genom huset. Finns det något skönare?

Jag är fördärvad sedan barndomen, vill genast sätta på a/cn men maken säger stenhårt absolut inte än! På österrikiska heter det att varje kastrull har sitt lock. Tja, det är kanske sant men Maken och jag kommer i så fall från olika fabrikat! Jag sover bäst i 5-10 plusgrader, han i en hel del mer! Jag skulle ha a/cn på hela året, han avskyr den alla årstider! Smaken som baken och så vidare! Men gissa om jag har lärt mig att jämka och räkna plus och minus!

Var rädd om dig!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply