Sternsingen och annat

Jaha, nu har dom varit här. Välsignelsen är ritad på dörren.

20+CMB+19

Caspar, Melchior, och Balthasar fast egentligen betyder det: Christus mansionem benedicat ( Kristus välsigna detta hus)

De tre vise männen som kom med gåvor på Trettondan. Här klär barn ut sig och tillsammans med en vuxen går dom från hus till hus och ritar på dörrarna och får naturligtvis en slant för det. Pengarna går till olika projekt i Sydamerika och Afrika. 

Nästa grupp bör vara blåsinstrument gruppen. Dom brukar dyka upp på helgen vilket är smart. Dom ställer sig på trappan och ringer på dörren, samma sekund som man öppnar spelar dom upp. Högt, riktigt högt för man står en knapp meter ifrån oväsendet. Nåja, det beror lite på om mitt hus är i början av deras runda eller i mitten eller värst, i slutet. Dom får givetvis en slant men herrarna blir så torra i munnen av allt spelande och blåsande att dom får i nästan varje hushåll, (mycket generations-boende med upp till 4 familjer i ett stort hus) en snaps. Det kan bli en hel del och mot slutet kan det vara svårt att höra vilken melodi som spelas. Ibland spelas  3-4 olika melodier samtidigt.

Sen kommer nog frivilliga brandkåren. De vill gärna ha en slant, någonting till deras tombola och en snaps sitter inte fel. Sa jag att vi alltid har minst två flaskor med ö-rikisk snaps hemma så här års? Sedan är det lugnt tills kyrkklockorna flyger till Rom. Det får bli till en annan gång!

God fortsättning!