SWEA International

KARUSELL

Boken från pappa

Pappa gav mig en bok när jag låg fastbunden i sjukhussängen en längre tid när jag var ca 12, alltså på stenåldern. Boken hette ”Familjen som var en karusell” av Gunnar Widegren. Jag var bokstavligen fastbunden och fick inte ens sitta upp 18/24. Så det blev en hel del läst.
Idag funderar jag på varför jag fick just den boken. Hade pappa föraningar om mitt framtida liv? Visste han mer än vad ha sa? Syrran säger att det beror på att ju fler man är desto fler möjligheter blir det att nåt ska gå fel. Hon har kanske rätt. Hon är äldre och har därmed alltid rätt även när hon har fel. Hoppas du fattar vad jag menar!
Prata om tak och jag får allergiska reaktioner som du redan vet. För tillfället är det murar och murare som gör mig prickig! Och randig! Vi hade en häck, 25 meter lång, 3,5 meter hög och ca 3 meter bred. Den var enorm. Bestämde att den skulle bort innan vi började leva Törnrosa-liv och inte hittade ut mer. Borttagning gick suveränt och killen var en gruva av guld när det gällde by-skvallret. Så nu vet jag precis varför hon…….
Sedan var det muraren. Som kom och kollade och ” issa eh går nix” ( det är ju inget alls). Jag kommer på måndag kl 07:00.
Han har hjälpt oss tidigare så jag visste att en liter vin och två mineralvatten på fm och dubbelt upp på em behövs. Rusar till affären och inhandlar allt. Ganska glad att det inte var Sverige där man kanske hade höjt på ögonbrynen om man handlar 12 liter vin på en gång.
Maken uppe med tuppen och gör iordning. Klockan går och går men ingen kommer. Efter två timmer ringer maken och undrar vad som har hänt. Muraren svarar glatt, jamen du, vi fick tag i en grävmaskin imorse så jag fixar lite hos sonen. Jag kommer om två dagar. Makens min är nog lika bra att ingen annan såg!
Nu tycker du kanske att det är väl inget att surra om? Lägg då till: en fot med trasiga ligament, en svår solbränna med blåsor, en oklar feber, en allergi- chock, ett uppsvullet ben utan anledning, en bakåt böjd nagel, en polyper och mandel operation och ingen Dubbelnougat!
Det är som mina, vuxna, barn säger, när dom var mindre ville dom bara vara vuxna och göra allt som dom ville och nu när dom kan det vill dom vara barn utan bekymmer igen.

Ps. Äldsta dottern kom med Dubbelnougat 🥰

Comments are closed.