FÖRSTA KÄRLEKEN del 3

Sista kvällen

Han försvann ur mitt liv och på något konstigt sätt gick livet vidare. Det blev dags att gå på college och allt blev nytt igen. Sedan flyttade jag till Stockholm, träffade, via en thailändska, en thailändsk kille och så blev det som det blev. Bröllop och så småningom två barn. Bröllopet och mannen var kanske inte det bästa beslutet jag har någonsin gjort. Det fanns dagar och nätter då jag drömde om att bli, precis som prinsessan i sagan, räddad av någon, helst han såklart! Det blev jag inte och jag fick ta itu med det hela själv.
Inget ont som inte har gott med sig, träffade sedan maken och livet såg helt annorlunda ut. Det blev en ny flytt och ett nytt bröllop.
Har du någonsin suttit i ett främmande land och inte känt någon, inte kunnat kommunicera och varit ensam? Det har jag. Kul var det inte. Och sen blev det sjukhus i evigheter med olyckliga barn hemma. Som så ofta, efter en tid löser sig det mesta. Och även problematiska graviditeter har ett slut. Då dog mina föräldrar.
Språket började komma, alla barn växte och livet gick vidare.
Sedan kom det där samtalet jag har nämnt i en tidigare blogg. Hjärtat bultade osv. Vi hördes oftare via alla elektroniska möjligheter.
Efter 30 år flög jag hem till Bangkok igen. Min syster och min bästa kompis skulle också komma och det var lite som en homecoming. Lotta och jag hade bott samtidigt i Bangkok och senare även i Singapore. Vi hade bokat ett hotell apartment och skulle kolla allt det nya. Gissa vem som hämtade mig på flygplatsen?
Ja det är klart att han gjorde det! Vi är båda gifta, jag mycket lyckligt, men….. vem vet vad som händer i nästa liv.
Om du nu undrar vad maken tycker om det hela, han visste hela historien innan vi gifte oss och jag talar alltid om vad som händer och fötter i Bangkok. Deras första möte var kanske lite underligt men som maken säger” Han är mycket trevlig och är det faktiskt mer än 40 år sedan, dessutom har han ett otroligt handicap! ”
Under årens lopp har jag varit med på två av hans barns bröllop. En gång med en dotter och en gång med make, syster och svåger. Ett av bröllopen har jag skrivit om i SWEAs papperstidning för några år sedan.
Maken och svågern brukar flyga dit i februari på sportlovet för att golfa. Gissa vem som är med?
Nästa vår ska yngsta sonen med sambo åka till Bangkok. De kommer att bli mycket väl omhändertagna på alla sätt och vis.
Det händer ibland saker i livet som man inte kan riktigt förklara.
Det är bara.