🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

Kontoret är dekorerat

Besynnerligt tillstånd

Det är verkligen overkligt! Överallt hänger det juldekorationer och lampor som blinkar. Bara inte hos mig! Rådig som jag är har jag löst problemet genom att ställa upp flera stora tomte nissar på kontoret.

Det vräker ner regn och det är blött och kallt. Kommer att tänka på en barndomssång, Hej sa Petronella ifrån Plaskeby, det är dags att fälla upp sitt paraply. Fast efter den helt enastående sensommar som vi har haft ska jag inte klaga på lite regn. Fast det kunde väl ha väntat någon dag till? Imorse, sjukt tidigt, kom målaren med lärlingarna och målade taket i garaget. Först öppnade jag garaget och sedan låste jag dörren till trapphuset och gick upp igen. Sedan började det, DUNK DUNK DUNK DUNK! Jag vill ju inte påstå att det var musik men …… högt var det! Så när jag kommer hem från jobbet ska jag kolla hur det ser ut.

Jag har tingat Ademun att hänga upp alla väggskåp i garaget  på lördag förmiddag. Barnarbete har sina fördelar! Brukar kosta mat och/eller bullar.

Garaget ser bra ut enligt mina okritiska ögon. Det ska bli skönt och komma i ordning igen och framförallt få bort Makens BABY från min carport! Nej, det är absolut inte en gemensam baby. Det är Makens första stora kärlek! En 40+ år gammal BMW jättestor motorcykel! Hon bor i garaget och på hösten och vintern har hon minst tre täcken som skydd mot rost och kyla! Helt ärligt jag har åkt med ett par gånger för länge sedan men Maken glömde bort att jag var med så nu får han åka själv. Fast vem vet, han kanske tar det lugnare numera! Svärfar kommenterade en gång när jag var höggravid med twillsen att jag fick väl åka baklänges! Tja….. vad säger man?

Maken har nu kollat garaget och blivit belåten. Jippie!

Som du vet bor jag i Stenbyn. Det är en ”förort” till en något större by med nästan 6000 invånare. Det finns olika skolor, dagis och fritids och diverse sportklubbar. Och nu har vi fått något riktigt spännande! En restaurang som heter Aloha! Jag ville gå dit för två veckor sedan och ringde för att boka bord! Inte en chans men nu, två veckor senare ska vi dit på fredag. De har hamburgare, sallader och ”bowls”. Jag hade hoppats på lite hawaiiansk mat men man kan ju inte alltid få som man vill. Ett gammalt ordspråk här: livet är ingen önskekonsert!

Utanför fortsätter det att vräka ner regn och det blåser ordentligt. På tv nyheterna har de utlovat snö till på fredag! Var är mina vinterskor?

Jag måste kolla och även efter mina Lovika vantar.

Var rädd om dig!

Ps.

Glömde berätta att vi hade en liten men mycket mysig SWEA träff i måndags. Inne i gamla stan på ett av många traditionella värdshus. God mat, bra service och vettiga priser!